eur:
386.92
usd:
355.57
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia
(GERMANY OUT) Das Mobiltelefon 3210 von Nokia. . (Photo by Heuser/ullstein bild via Getty Images)
Nyitókép: Getty Images/ullstein bild

Negyed évszázad után feltámad hamvaiból egy klasszikus mobiltelefon

Az eredeti megjelenése után 25 évvel újra kapható lesz a Nokia 3210-es mobiltelefon egy megújult, ám felismerhető formában. A gyártó célja, hogy kicsit elszakítsa a felhasználókat a telefonképernyőktől.

A Nokia márkába új életet próbál lehelni a HMD nevű gyártó. Ugyan okostelefonokat már csak saját neve alatt ad ki a vállalat, a hagyományos mobilok piacán továbbra is jelen van a Nokia, melynek kínálata most egy emlékezetes régi-új telefonnal bővül: az 1999-es Nokia 3210-es felújított változatával - írja a HVG.

Utalva a márka eredeti "connecting people" szlogenjére, a HMD célja most is az, hogy összekösse az embereket, ám ezúttal a képernyőtől való elszakítással.

Ennek mindennapokban is érezhető, de általában nehezen és ritkán megvalósított igényét a vállalat egy kutatási eredménnyel is alátámasztja, mely szerint a Z generáció tagjainak közel kétharmada (61 százalék) időnként tudatosan teszi félre okostelefonját. A régi telefonok egy kis kikapcsolódást nyújtanak az okostelefonokra folyamatosan érkező értesítésektől. A HMD szerint ez azért is fontos, mert a brit kutatás szerint a 16-24 évesek közül tízből négyen aggódnak amiatt, hogy sok időt töltenek a telefonjukkal.

A retró dizájnnal ellátott új Nokia 3210-es kapcsán azt írja a gyártó, hogy minden megvan benne, amit csak egy klasszikustól várhat az ember: 2 megapixeles kamera, 1450 mAh kapacitású akkumulátor, zseblámpaként használható vaku, és persze Snake játék. Ezen felül ami újdonság, az a 4G-képesség, amit a 2,4 hüvelykes képernyőn valószínűleg senki sem fog túlhasználni.

A HMD azt ígéri, egy töltéssel napokig használható majd a telefon. A magyar piacra május közepén érkezik majd arany, kék és szürke színekben, a készülék ára 32 ezer forint lesz.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×