eur:
390.87
usd:
365.26
bux:
68170.59
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
ginkgo biloba vízcseppek pára időjárás zöld levél
Nyitókép: Pixabay

Itt az évszakváltás - mutatjuk, meddig tart

A nyáriasan meleg időtől egy időre elbúcsúzhatunk, keddre ugyanis markánsan visszaesik a hőmérséklet, amelyet évszakváltásként is megélhetünk - fogalmaz a HungaroMet.

Kedden borult lesz az ég, de a déli, délkeleti tájakon még kisüt a nap az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett. Ott főleg záporok alakulhatnak ki, de egy-egy zivatar sem kizárt. Másutt eső valószínű, többfelé és nagyobb mennyiségű csapadék a Nyugat-Dunántúlon lesz. A Kőszegi-hegységben akár halmazállapot-váltás is lehet. Estétől csökken a csapadékhajlam. A front mentén északira, északnyugatira forduló szelet erős, viharos széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 14 fok között alakul, de a délkeleti tájakon a déli órákra 20 fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet. Ezt követően ott is folyamatosan hűlni fog a levegő - derül ki a HungaroMet országos előrejelzéséből.

Szerdán nagyobbrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Szórványosan előfordul eső, záporeső, helyenként zivatar. Az északnyugati, északi szél sokfelé megerősödik. A minimum-hőmérséklet általában 3 és 8 fok között alakul, de a szélvédett, hidegre hajlamos részeken 1, 2 fokot is mérhetnek. A maximum többnyire 12 és 17 fok között várható.

Még csütörtökön is borús-esős időre lehet számítani, péntekre szűnhet meg a csapadék, de a jelenlegi előrejelzések szerint csak az ország felén.

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×