eur:
385.3
usd:
354.88
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
ginkgo biloba vízcseppek pára időjárás zöld levél
Nyitókép: Pixabay

Itt az évszakváltás - mutatjuk, meddig tart

A nyáriasan meleg időtől egy időre elbúcsúzhatunk, keddre ugyanis markánsan visszaesik a hőmérséklet, amelyet évszakváltásként is megélhetünk - fogalmaz a HungaroMet.

Kedden borult lesz az ég, de a déli, délkeleti tájakon még kisüt a nap az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett. Ott főleg záporok alakulhatnak ki, de egy-egy zivatar sem kizárt. Másutt eső valószínű, többfelé és nagyobb mennyiségű csapadék a Nyugat-Dunántúlon lesz. A Kőszegi-hegységben akár halmazállapot-váltás is lehet. Estétől csökken a csapadékhajlam. A front mentén északira, északnyugatira forduló szelet erős, viharos széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 14 fok között alakul, de a délkeleti tájakon a déli órákra 20 fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet. Ezt követően ott is folyamatosan hűlni fog a levegő - derül ki a HungaroMet országos előrejelzéséből.

Szerdán nagyobbrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Szórványosan előfordul eső, záporeső, helyenként zivatar. Az északnyugati, északi szél sokfelé megerősödik. A minimum-hőmérséklet általában 3 és 8 fok között alakul, de a szélvédett, hidegre hajlamos részeken 1, 2 fokot is mérhetnek. A maximum többnyire 12 és 17 fok között várható.

Még csütörtökön is borús-esős időre lehet számítani, péntekre szűnhet meg a csapadék, de a jelenlegi előrejelzések szerint csak az ország felén.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×