eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Budapest Airport/Dósa György

Az utasok is kóstolhatják a Budapest Airport zászlóshajó borait

a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport legfontosabb partnereivel közösen, vakkóstolás keretében választotta ki azt a négy bort, amely a jövőben méltó képviselője lesz Magyarország kapujának.

A repülőtér-üzemeltető idén tavasszal először rendezte meg a Budapest Airport borversenyét, mely során két borszakértő, a Budapest Airport vezetősége, munkatársai és üzleti partnerei vakkóstolással választották ki a BUD Wine címet elnyerő borokat, melyek nemcsak az ország kulturális értékeit, hanem a régió legjobb repülőterét is képviselik 2023-ban és a 2024-es év első felében.

A versenyre négy kategóriában várták a borászatok jelentkezését - prémium vörösbor, prémium fehérbor, gasztro vörösbor és gasztro fehérbor -, a pályázat pedig páratlan népszerűségnek örvendett: összesen nyolcvanhét magyar borászat 321 bora versengett a címért. Az est közel nyolcvan zsűritagja a kóstolás során olyan szempontokat vett figyelembe, mint például a bor színe, tisztasága, illat- és ízintenzitása, illetve karaktere.

"Az ötlet úgy született, hogy szeretnénk megmutatni a repülőtéren is az ország kulturális és gasztronómiai értékeit, valamint borkultúráját" - mondta el az InfoRádiónak a vállalat kommunikációs és kormányzati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese, Valentinyi Katalin. Hozzátette: a borászok, borászatok számára is magas presztízsértéket képvisel az, hogy ők készítik a repülőtér borát.

"A nyertes borokkal a következő egy évben találkozni lehet a terminál üzleteiben is, de az elsődleges cél az volt, hogy azokon a kimagasló színvonalú eseményeken, amelyeket a Budapest Airport folyamatosan szervez, ezeket a borokat szolgáljuk fel a partnereinknek és ezáltal ismerjék meg a magyar bort" - mondta a szakember.

A BUD bora cím győztesei:

  • Prémium fehérbor: 2017 Béres Tokaji Lőcse Furmint - Béres Szőlőbirtok és Pincészet
  • Prémium vörösbor: 2019 Szekszárdi "Golden" Prémium Házasítás - Szekretár Borbirtok
  • Gasztro fehérbor: 2022 Angyal Tokaji AURA - Angyal Borászat
  • Gasztro vörösbor: 2019 Bolyki és Bolyki Superior Bikavér – Bolyki Pincészet

Fenntartható borászat kategóriában különdíjat kapott a minősítetten organikus gazdálkodásként működő Zelna Borászat, amely kizárólag megelőző jelleggel, bio szabályozás szerint engedélyezett, nem felszívódó permetszert használ, talajműveléshez pedig természetes anyagokat alkalmaz. Szintén fenntartható borászatként működik a Budapest Airport prémium vörösborát készítő Szekretár Borbirtok.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×