eur:
368.54
usd:
344.72
bux:
48287.25
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
Francia bulldog a Kutyás Critical Mass felvonuláson Budapesten 2019. október 12-én.
Nyitókép: Francia bulldog a Kutyás Critical Mass felvonuláson Budapesten 2019. október 12-én. MTI/Balogh Zoltán

Zeusz Picur nyomába ered Magyarországon

Melyik a leggyakoribb kutyanév Magyarországon? Zeusz, Picur, Buksi, netán Lili? Hazánk a 3 millió kutya országa. De milyenek a négylábú kedvenceink és hogyan nevezzük őket? És azt tudja, hogy milyen kutyája van az Egyesült Államok elnökének?

A francia bulldog a legnépszerűbb kutyafajta, a Picur pedig a leggyakoribb kutyanév Magyarországon – ez derül ki a Magyar Állatorvosi Kamara (MÁOK) által a 24.hu számára megküldött adatokból.

A lap megkeresésére a MÁOK a PetVetData mikrochip nyilvántartó rendszerből gyűjtötte ki, hogy az egyes kutyafajtákból hány él Magyarországon, illetve milyen neveket választanak leginkább kedvenceik számára a tulajdonosok.

A hivatalos statisztikák szerint keverék kutyafajtából található a legtöbb, megközelítőleg 1 millió 119 ezer Magyarországon. Ennél is több tiszta kutyafajtát tartanak összességében az emberek (több mint kétmilliót), ám ha az egyes fajtákat vizsgáljuk, akkor szoros az élmezőny.

A listát a francia bulldog vezeti, a nyilvántartás szerint 160 ezer van belőlük, a második helyre 146 ezres számmal a német juhászkutyák fértek oda, a dobogó legalsó fokán pedig a tacskók állnak, szám szerint 122 ezren.

100 ezres létszám felett vannak még

a negyedik helyen tanyázó pulik (103 ezer),

őket a yorkshire terrierek (96 ezer),

az amerikai staffordshire terrierek (65 ezer)

és a labrador retrieverek követik (56 ezer).

A top tízes listát a chivavák (50 ezer), a beagle-ek (42 ezer) és az angol bulldogok (36 ezer) teszik teljessé.

Nevek a topon:

Picur 41743

Buksi 31579

Maci 29389

Morzsi 25435

Lili 25055

...

Zeusz 17521

Elnöki kutya a Fehér Házban

Joe Biden is tart kutyát, de az amerikai elnöknek kutyasétáltató alkalmazottja is van. Vajon hogy hívják a Fehér Ház kutyáját? Rex? Netán Néró vagy Cézár? Dehogy: Major, vagyis őrnagy.

Washington, 2021. március 30.
Joe Biden amerikai elnök Major nevű, örökbe fogadott német juhász kutyáját sétáltatja egy alkalmazott a washingtoni Fehér Ház déli szárnyánál 2021. március 29-én.
MTI/EPA/Pool/Stefani Reynolds
Joe Biden amerikai elnök Major nevű, örökbe fogadott német juhász kutyáját sétáltatja egy alkalmazott a washingtoni Fehér Ház déli szárnyánál 2021. március 29-én. MTI/EPA/Pool/Stefani Reynolds

A legszebb eb

New York, 2017. február 15.
Rumor, egy német juhász, miután elnyerte a 141. Westminster kutyakiállítás legszebb ebe címet a New York-i Madison Square Gardenben 2017. február 14-én. A Westminster az Egyesült Államok legnagyobb kutyaszépségversenye. (MTI/EPA/Justin Lane)
Rumor, egy német juhász, miután elnyerte a 141. Westminster kutyakiállítás legszebb ebe címet a New York-i Madison Square Gardenben 2017. február 14-én. A Westminster az Egyesült Államok legnagyobb kutyaszépségversenye. (MTI/EPA/Justin Lane)

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: eddig nem sikerült jól Milák Kristóf vb-felkészülése, de nála ez nem számít
Exkluzív

Sós Csaba: eddig nem sikerült jól Milák Kristóf vb-felkészülése, de nála ez nem számít

Nem vállal újabb számokat a júliusi fukuokai világbajnokságon az olimpiai bajnok úszó, mert a felkészülésének az utolsó időszakai nem sikerült jól Sós Csaba szerint. A szövetségi kapitány részleteket nem akart elárulni, de hozzátette, Milák Kristóf 2020-ban három héttel a súlyos Covid-megbetegedés után is képes volt világklasszis úszásra.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Minimális emelkedéssel zártak a Wall Streeten

Minimális emelkedéssel zártak a Wall Streeten

Tegnap egy mérsékeltebb hangulatromlás volt megfigyelhető a tőzsdéken, a nap végére Európa és az USA is lefordult. Utóbbiban részben az is szerepet játszott, hogy az Apple a napon belüli történelmi csúcs után esni kezdett, miután a cég bemutatta új AR-headsetjét, amelynek ára 3500 dollár - magasabb, mint amire sokan számítottak. Ezt követően ma az ázsiai tőzsdéken vegyes mozgásokat láttunk, és Európában is folytatódnak a bizonytalan mozgások, így csak minimális elmozdulásokat látni. Ugyanez mondható el az Egyesült Államokról is, ahol a kezdeti esést később mérsékelt emelkedés váltotta fel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×