eur:
387.28
usd:
357.29
bux:
68044.23
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
Close-up hands shot asia girl gamer use smartphone play online game colorful neon light on desk in living room at home. Online esport streaming game online, Home quarantine activity concept.
Nyitókép: Tirachard/Getty Images

Kütyüikbe bújó gyerekek - itt az ideje a szemléletváltásnak

Kié a felelősség a sok kütyüzésért és azért, hogy ezek az eszközök válnak rengeteg gyerek első számú unaloműzőjévé? Mit lehet tenni ez ellen, vagy ennek a helyzetnek - esetleg a már kialakult függésnek - a kezelésére?

#agyermekkornemapplikáció címmel társadalmi figyelemfelhívó kampány indult, melynek célja a gyermekeket nevelő szülők és pedagógusok edukálása, az online tartalmakkal kapcsolatos tévhitek és tények feltérképezése, a jó gyakorlatok bemutatása szakemberek közreműködésével.

A csütörtökön kezdődött program apropóját a február 5-i biztonságos internet világnap adja.

A kampány kapcsán aznap a Facebookon szakértőkkel – pszichológus, tanár, mentálhigiénés szakértő, generációkutató, klinikai szakpszichológus – tartanak beszélgetést a függőségekről, a gamifikációról, a XXI. századi médiafogyasztási szokásokról, a digitális lábnyomról, a hírekről és az álhírekről, a tartalommegosztásokról.

A témával kapcsolatos tartalmak a szervező Felelős Szülők Iskolája weboldalán érhetők el.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: Harkiv elfoglalásához még jelentős orosz mozgósítás kell

Kis-Benedek József: Harkiv elfoglalásához még jelentős orosz mozgósítás kell

Bő egymillióan még mindig maradtak Harkivban ukrán lakosok, de a város elfoglalása Moszkva számára szimbolikus jelentőségű volna - vélekedett az InfoRádióban Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, az MTA doktora. Elmondta, van-e most elég orosz katona ehhez, illetve milyen feltételei vannak még az orosz sikernek.

Ma este leküzdhető a második nagy akadály a Leverkusen csodaszezonjában

A nemzetközi porondon aligha meglepő egy német–olasz (vagy éppen olasz–német) döntő, mégis, az Európa-liga rajtjakor kevesen fogadtak volna arra, hogy a Bayer Leverkusen és az Atalanta vívja majd a 2023–2024-es kiírás fináléját. A mérkőzést ma este 9 órától játsszák Dublinban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×