eur:
393.99
usd:
369.25
bux:
65831.87
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Ferenc pápa a hagyományos vasárnapi Úrangyala (Angelus) imádságot mond vatikáni lakosztályának a római Szent Péter térre néző ablakából 2022. március 13-án.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Fabio Frustaci

Szívmelengető szavakat kaptak a pápától az anyósok

Ferenc pápa a családon belüli feszültségek enyhítéséről beszélt audienciáján, a menyeket arra kérte, legyenek kedvesek férjeik édesanyjával, az anyósokat pedig arra, vigyázzanak, hogy fogalmaznak.

Az idősek ápolására és a családi ellentétek elsimítására kérte a katolikus családokat a pápa, beszédében pedig kitért az anyósokra is. Szerdai Szent Péter téri audienciáján a generációk közti kapcsolatokról beszélt kiemelten, de hosszasan taglalta azt is, hogy az anyósok klisék áldozataiként váltak a mindennapokban "mitikus karakterekké".

"Nem azt állítom, hogy ördögként tekintünk az anyósokra, de mindig pejoratív módon mutatjuk be őket, pedig az anyós a férjed anyja, a feleséged anyja" - fogalmazott a The Guardian cikke szerint.

A menyeket ezért arra biztatta, hogy tegyék boldoggá azt a nőt, akik férjüknek életet adott, az anyósoknak pedig azt üzente, ügyeljenek arra, hogyan fejezik ki magukat.

"Sokan mondják azt, hogy minél távolabb van az anyósod, annál jobb. De ez nem így van - ő is anya, lehet idős ember is. Az egyik legszebb dolog egy nő számára, ha unokái vannak. Amikor a gyerekeinek gyerekei születnek, az új életet ad neki" - mondta a 85 éves pápa, aki nem először szólalt meg a témában.

Ferenc 2015-ben az Egyesült Államokban több ezer fős tömegnek mondta el, hogy a családok veszekednek, néha repülhetnek a tányérok, a gyerekek fejfájást okoznak, "de nem fogok az anyósokról beszélni".

Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×