eur:
393.02
usd:
366.54
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Megcsípjük a 20 fokot, de előbb még hózáporok jönnek - időjárási menetrend

Szerdától fokozatosan melegszik az idő, de a hét vége nem lesz felhőtlen.

Kedden a nap első felében alapvetően sok felhő lesz felettünk, majd az ország nagyobb részén egyre inkább szakadozni, gomolyosodni kezd a felhőzet, és szórványosan várható zápor, hó- és jégdara-zápor. Néhol zivatar, a hegyekben hózápor is kialakulhat. A nyugati, délnyugati tájakon tartósabban felhős körzetek is maradhatnak, ott inkább a gyenge eső lehet a jellemző. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, inkább csak a záporok környezetében fordulhatnak elő élénk lökések. A hőmérséklet csúcsértéke 6 és 13 fok között változik - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Első fokú figyelmeztetéseket is kiadtak zivatarok veszélye miatt keddre, 14 megyére.

Szerdán gomoly- és fátyolfelhők zavarhatják a napsütést. Elszórtan előfordulhat zápor, egy-egy zivatar sem zárható ki. Az északnyugati szelet élénk lökések kísérik. Hajnalban -4, +4, a délutáni órákban 12, 17 fok valószínű.

Csütörtökön általában sok napsütés várható, de napközben északkelet, illetve délnyugat felől felhők sodródhatnak fölénk, és az említett tájakon zápor is előfordulhat. A légmozgás többnyire mérsékelt lesz. A hajnali órákban többnyire -1 és +6 fokot mérhetünk, de a fagyzugos részeken egy-két fokkal hidegebb is lehet. Délutánra 14 és 19 fok közé melegszik fel a levegő.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×