eur:
394.34
usd:
369
bux:
65310.1
2024. április 23. kedd Béla
An empty wooden dog house in the winter on the back yard, covered with snow. Outdoors, copy space.
Nyitókép: Getty Images

Kemény idők jönnek a kutyákra, de segíthetünk nekik

A kinti kutyák jól bírják ugyan a hideget, mégis hálásak lesznek, ha néhány egyszerű trükkel komfortosabbá tesszük a fagyos hónapokat.

A legfontosabb melegen tartó eszköz a kutyaház. A búvóhelyet szélvédett területre tegyük, a bejáratot akár a ház fala felé forgatva, így ott sem tud besüvíteni a szél. A téli időszakban az esők és havazások miatt a kutya bundája nagyon hamar nedvessé válik, amitől könnyen megfázhat. Fontos egy olyan fekhely kialakítása, ahol háziállatunk melegen tarthatja magát – írja a hirado.hu.

A házat tegyük magasabbra a talajszinttől, így négylábú kedvencünk nehezebben viszi be a havat, a búvóhely pedig kevésbé hűl át. Egy raklap például tökéletes megoldás lehet a szint megemelésére, melybe szigetelőlapot téve extra védelmet adhatunk kutyánknak. A házat kívülről is szigetelhetjük, hungarocell lapokkal.

A fekhely kibéleléséhez a jól megszokott régi rongyok alkalmazása nem a legjobb megoldás, mert könnyen átveszik a vizes bunda nedvességét. Költséghatékony és egyszerű megoldás a szalma használata. Könnyen felveszi és megtartja kutyánk testhőjét, a nedvességet pedig jól felszívja. Érdemes két-három hetente cserélni friss szalmára. További hőmegtartást ad a PVC szalagfüggöny a bejáratnál.

Emellett érdemes plusz falatokat is beiktatni a kutya étrendjébe, a fagyok beálltával egy-két plusz kilóért nagyon hálás lesz kedvencünk. Az éjjeli hidegek kezdetével pedig a sűrű, hosszú bunda természetes védelmet nyújt a fagyok elleni védekezésben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×