eur:
395.08
usd:
370.9
bux:
65135.27
2024. április 19. péntek Emma
Szibériai tigris (Panthera tigris altaica) a Veszprémi Állatkertben 2021. szeptember 7-én. Ötmilliárd forintos fejlesztésbe kezdenek a veszprémi állatkertben, ahol új nagymacskakifutó és háziállatbemutató épül 2023 közepére.
Nyitókép: Szibériai tigris (Panthera tigris altaica) a Veszprémi Állatkertben 2021. szeptember 7-én. MTI/Vasvári Tamás

Már kezdi belakni új helyét Budapesten Szása, a tigris

Nagyon barátságos a 12 éves szibériai tigris emberrel, állattal egyaránt.

A hét elején megérkezett Veszprémből Budapestre Szása, az új hím szibériai tigris. A tizenkét éves állat nem illetődött meg a költözéstől, és már javában ismerkedik új otthonával a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Nemsokára pedig megismerkedhet Nivával, a már régebb óta a budapesti állatkertben élő nőstény tigrissel – írja a hirado.hu.

A nagymacska azért került Budapestre, mert a veszprémi állatkertben átépítik a nagymacskák tartóhelyét. Szása rendkívül szelíd állat, barátságos a gondozóival, mindez pedig annak tudható be, hogy kézzel nevelték, ugyanis édesanyja elpusztult.

A nagy testű ragadozónak először új otthonához, az új környezethez kell hozzászoknia, a következő lépés pedig a már régebb óta Budapesten élő nősténnyel, Nivával való összeszoktatása lesz. Sós Endre, a Fővárosi Állat- és Növénykert természetvédelmi és állategészségügyi igazgatója szerint a két nagymacska fokozatosan egyre gyakrabban élvezheti majd egymás társaságát, és elképzelhető, hogy később párosodhatnak is.

A szibériai tigrisek megmentésére egy tenyészprogramot tart fenn az Európai Állatkertek Szövetsége, ennek a budapesti állatkert is része. Szása a program keretében kerülhetett új otthonába. A Fővárosi Állat- és Növénykertben 1877 óta foglalkoznak tigrisek tartásával.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×