eur:
392.76
usd:
365.49
bux:
66550.85
2024. április 26. péntek Ervin

Az olaszországi sípályák mégsem nyithatnak meg

A minisztérium az utolsó pillanatban visszavonta az engedményt.

Az olasz egészségügyi miniszter, Roberto Speranza nem engedélyezte a sípályák február 15-től tervezett megnyitását, és március 5-ig meghosszabbította a zárva tartásukat – közölte a tárca vasárnap este.

A miniszter azonnali rendelkezéssel hatályon kívül helyezte a sípályák megnyitásáról szóló döntéseket, amelyeket a tartományok hoztak még az előző kormány intézkedései alapján.

Többek között az alpesi Lombardia, Piemonte, Friuli Venezia Giulia és Veneto régió február 15-től tervezte újra nyitni a lassan egy éve lezárt sípályákat. Az egészségügyi hatóságok nem támogatták a síturizmus újra indítását az új koronavírus mutációinak, különösen a nagy britanniai variáns erőteljes terjedése miatt, amely elsősorban az észak-olaszországi térségeket érinti.

A régiók tiltakoztak a minisztérium utolsó pillanatban érkezett tiltása miatt.

Daniele D’Amario a régiók tanácsának idegenforgalmi felelőse hangoztatta, hogy hatalmas veszteségről van szó, mivel az olasz Alpokban minden készen állt a turisták biztonságos fogadására. Kiemelte, hogy a sípályák megnyitását az egészségügyi minisztérium az utóbbi hónapokban már négyszer elhalasztotta, most pedig az utolsó pillanatban ismét leállította.

A téli üdülőhelyként ismert piemonti Bardonecchia polgármestere Francesco Avati viccnek nevezte Róma tétovázását.

Kijelentette, komolyabbnak tartja Franciaországot, ahol lezárták a sípályákat, és nem áltatják az ágazatban dolgozókat.

A gazdasági fejlesztésért felelős Giancarlo Giorgetti, a Liga párt szombaton munkába állt minisztere szerint a síszezonnak ezzel vége.

Giorgetti azonnali anyagi segítséget szorgalmazott az észak-olaszországi síturizmusnak. Megjegyezte, hogy az eddig ígért 4,5 milliárd euró állami forrás nem elegendő.

Az ágazat évi 12 milliárd euró forgalmat bonyolít le, és a sípályák térségében működő vendéglátást is számolva, 400 ezer embernek ad munkát. Az olaszországi síturizmus évente 4 millió vendéget fogad, egyharmadukat december és január között.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Szécsényi Bálint: már nem a 10-12 százalékos hozam a normalitás, hanem a 6-7 százalék

Szécsényi Bálint: már nem a 10-12 százalékos hozam a normalitás, hanem a 6-7 százalék

A befektetők hozzászoknak akár egy alacsony, akár egy magas kamatszinthez, miközben a piaci körülmények már megváltoztak. Amire pedig megszokják a megváltozott (jelen esetben magasabb) kamatszintet, akkor az már nem elérhető számukra. Korábban azzal kellett küzdeni, hogy mindenki fektesse be a pénzét, ne hagyja parlagon, most pedig arról kell meggyőzni a befektetőket, hogy nem a 10-12 százalék a normalitás, hanem a 6-7 százalék, mondta el a Portfolio-nak Szécsényi Bálint. Az Equilor elnök-vezérigazgatójával a megváltozott befektetési környezetről, a mesterséges intelligencia, a forintgyengülés és az infláció hatásairól, és a hazai befektetési szolgáltatók közötti versenyről is beszélgettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×