eur:
393.91
usd:
368.6
bux:
66294.91
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Már látszik az újabb időjárási fordulat

Kedd estig a Kárpát-medence fölött mediterrán ciklon vonul át, többfelé jelentős mennyiségű csapadékot okozva.

Kedden kezdetben középen, majd másutt is felszakadozik, késő délután csökken a felhőzet, egyre több helyen süt ki a nap. Az ország nagy részén szórványosan, keleten reggel, délelőtt még többfelé alakul ki eső, zápor zivatar, majd délutántól egyre kevesebb helyen valószínű csapadék.

Zivatarveszély miatt az ország nagy részére figyelmeztetéseket adtak ki: Budapestre, valamint Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére másodfokút, Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom és Tolna megyére elsőfokút.

Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon néhol viharos lesz. Zivatarok környezetében is lehetnek viharos széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok kötött várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden a Dunántúlon 17 és 21, keletebbre 21 és 27 fok között alakul.

Szerdán a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett általában sok napsütés várható, csupán északon, északkeleten lehet több a felhő. Arrafelé helyenként zápor előfordulhat. Az északnyugati, nyugati szél élénk, néhol erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6, 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 25 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×