eur:
394.52
usd:
369.69
bux:
65160.61
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Káprázatos képet készített a Balatonról az űrbatyu

A Bakonyi Csillagászati Egyesület először 2019 júliusában indított ballont, akkor a Holdra szállás 50. évfordulójának tiszteletére. Idén újabb “űrbatyut” engedtek fel, amelynek kamerái gyönyörű fotókat készítettek a Balatonról is.

Az egyesület arról ír a honlapján, hogy az Űrbatyu II ballont eredetileg az idei Csillagászat napján szerették volna felengedni, a járványhelyzet miatt azonban a startot augusztus 20-ra halasztották.

Több kamera is utazott a ballon műszergondolájában. Az alábbi felvételt külső konzolra szerelt Insta360 ONE R kamera készítette.

"Néhány perccel vagyunk a ballon 30 600 méter felett bekövetkezett szétdurranása után, az Űrbatyu II megkezdte az “ereszkedést”, hogy majd Dúzs község határában (Tolna megye) egy 10 méteres fára akaszkodva várja meg a keresőcsapatot."

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Újra támad az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Újra támad az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Jön a Portfolio következő lakossági befektetési eseménye, a Portfolio Investment Day 2024. Május 16-án várjuk azokat, akik a legtöbbet szeretnék kihozni megtakarításaikból! Előadóink cégvezetők, pénzügyi vezetők, portfóliómenedzserek, elemzők és profi befektetők, akiktől releváns befektetési ötleteket szerezhetnek a jelenlévők. A konferencián kiemelten foglalkozunk a hazai állampapírokkal, a nyersanyagpiacokkal, a kriptoeszközökkel, valamint hazai és nemzetközi részvényekkel.   A rendezvényen velünk lesz többek között Kurali Zoltán, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója, Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója, és a Cápák közöttből jól ismert Balogh Petya és Orbók Ilona is. Az eseményre itt lehet regisztrálni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×