eur:
393.76
usd:
365.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Wikipédia/Pang Kakit

A gondok miatt behúzhatja a féket az Apple

Úgy hírlik, az iOS 13 kínos problémáit látva újból átalakítja operációs rendszerének fejlesztési modelljét az Apple.

Mark Gurman Apple-specialista újságíró nem hivatalos információi szerint az iOS legújabb főverziójának fejlesztése kőrül hatalmas volt a fejetlenség Cupertinóban, amelyet alátámaszt, hogy bő 2 hónap alatt összesen 8 alverzió jelent meg belőle. Az egyhangú elégedetlenséget látva az Apple ismét visszafogja a tempót, így az iOS 14 elsősorban optimalizációkról fog szólni, a korábban tervezett új funkciók egy része pedig majd csak az iOS 15-ben jelenik meg, 2021-ben - írta a hwsw.hu.

Az iOS 13-ig bezárólag alkalmazott modellben a fejlesztőcsapat egy része naponta, míg mások hetente adtak hozzá új, kvázi teszteletlen funkciókat a rendszerhez, amely számos probléma forrása volt.

A Gurman által megszólaltatott anonim forrás szerint előbbi nagyjából olyan volt, mintha egy étel receptjét több tucat egymástól független szakács írná meg. A folyamat egyes állomásainál ez kvázi használhatatlan rendszert eredményezett, ami más csapatok munkáját több napra teljesen megakasztotta.

Gurman információi szerint a már fejlesztés alatt álló 14-es, Azul kódnevű főverziónál a belsős, úgynevezett daily buildekben az új funkciók alapértelmezetten ki lesznek kapcsolva, melyeket igény szerint egyesével lehet engedélyezni. Az első hallásra egyszerű módszerrel könnyebben lehet behatárolni az új fejlesztéseket hatását, legyen szó a rendszer teljesítményről, vagy az azok által generált esetleges hibákról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×