INFORÁDIÓ 
2020. június 4. csütörtök
Bulcsú

aszal

gyümölcs

zöldség

lekvár

Ritkán hallott praktikákat osztottak meg befőzés előtt állókkal

Ritkán hallott praktikákat osztottak meg befőzés előtt állókkal

Infostart

Lehet lekvárt eltenni cukor nélkül, gyümölcsöt aszalni pedig sütők maradék hőjével is kiválóan lehet.

Az otthoni életlmiszer-tartósítás fortélyairól tartott előadást a minap a pusztaföldvári könyvtárban Bonyhádi Péterné Enikő, aki szerint az egészséges alapanyagokat el lehet, de nem szabad elrontani - derül ki a Beol.hu beszámolójából.

Vegyes korösszetételű közönségével megosztotta a Gyulai Ehető Közösségi Kert történetét; hat család hozott létre közös, vegyszermentes gyümölcsös-, zöldségeskertet öt évvel ezelőtt 2000 négyzetméteren.

"Ha már vegyszermentes, egészséges az alapanyag, annak a feldolgozása, tartósítása is legyen az" - vallja a tapasztalt háziasszony, aki szerint ez a felfogás segít megállítani az időskori "kertelhagyást".

Bonyhádiné

édes gyümölcsre nem tesz cukrot.

Példát mutatott arra, miként színesíthető friss alapanyagokkal az étkezés, például ciberét ő előszeretettel készít nemcsak meggyből, hanem szilvából is. Felmerült az előadó és hallgatósága körében, vajon

dzsemfix nélkül lehet-e boldogulni lekvár készítésekor. Van megoldás: almapektin, citruspektin.

Szó volt még az aszalásról, a szárításról, amit a kemencék, sütők maradék hőjével sikerrel megoldhatnak a háziasszonyok. A kerti fűszernövények nemcsak rovarriasztók, hanem gyógyteák, ételízesítők. Kiderült, miként lehet azokat is megőrizni télire.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018