eur:
395.13
usd:
371
bux:
65286.75
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Ritkán hallott praktikákat osztottak meg befőzés előtt állókkal

Lehet lekvárt eltenni cukor nélkül, gyümölcsöt aszalni pedig sütők maradék hőjével is kiválóan lehet.

Az otthoni életlmiszer-tartósítás fortélyairól tartott előadást a minap a pusztaföldvári könyvtárban Bonyhádi Péterné Enikő, aki szerint az egészséges alapanyagokat el lehet, de nem szabad elrontani - derül ki a Beol.hu beszámolójából.

Vegyes korösszetételű közönségével megosztotta a Gyulai Ehető Közösségi Kert történetét; hat család hozott létre közös, vegyszermentes gyümölcsös-, zöldségeskertet öt évvel ezelőtt 2000 négyzetméteren.

"Ha már vegyszermentes, egészséges az alapanyag, annak a feldolgozása, tartósítása is legyen az" - vallja a tapasztalt háziasszony, aki szerint ez a felfogás segít megállítani az időskori "kertelhagyást".

Bonyhádiné

édes gyümölcsre nem tesz cukrot.

Példát mutatott arra, miként színesíthető friss alapanyagokkal az étkezés, például ciberét ő előszeretettel készít nemcsak meggyből, hanem szilvából is. Felmerült az előadó és hallgatósága körében, vajon

dzsemfix nélkül lehet-e boldogulni lekvár készítésekor. Van megoldás: almapektin, citruspektin.

Szó volt még az aszalásról, a szárításról, amit a kemencék, sütők maradék hőjével sikerrel megoldhatnak a háziasszonyok. A kerti fűszernövények nemcsak rovarriasztók, hanem gyógyteák, ételízesítők. Kiderült, miként lehet azokat is megőrizni télire.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×