eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Céges zászlók lobognak az IKEA az első magyarországi áruháza előtt a főváros XIV. kerületében, az Örs vezér terén. A multinacionális bútorkereskedelmi hálózat áruháza 1990. március 21-én nyílt meg a Sugár üzletközpont mellett. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Róka László

Életveszélyes terméket hív vissza az IKEA

A svéd bútorgyártó cég attól tart, a Matvra 2 darabos előke egyes darabjait le lehet nyelni, ez pedig fulladásos halált okozhat.

Az IKEA visszahívja a MATVRÅ 2 darabos kék/piros előkét, mivel lenyelhető darabokat tartalmaz, amelyek fulladást okozhatnak - tudta meg az Infostart.

Az IKEA arra kér minden vásárlót, aki MATVRÅ 2 darabos kék/piros előkét vásárolt, hogy a terméket ne használja tovább, és haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot a legközelebbi IKEA-áruházzal.

A cég, mint állítja, nagyon komolyan veszi a termékbiztonságot, minden termék teszteléseken esik át és megfelel az irányadó szabványoknak és a jogszabályoknak. Mindezek ellenére olyan visszajelzéseket kapott a lakberendezési vállalat, hogy

a MATVRÅ patentje lejöhet, amely lenyelve fulladást okozhat.

Az IKEA arra kér minden vásárlót, hogy haladéktalanul vigye vissza a terméket bármelyik IKEA áruházba, ahol azonos funkciójú, más termékre cserélheti azt, vagy visszakaphatja a termék teljes vételárát. A visszavételhez nincs szükség a vásárlást igazoló nyugtára.

„Tudomásunkra jutott, hogy ha a gyerekek a patentnél fogva húzzák meg az előkét, felmerülhet a kockázata annak, hogy a patent lejöhet. Vásárlóink biztonsága kiemelt fontosságú az IKEA számára, ezért is döntöttünk úgy, hogy elővigyázatosságból visszahívjuk a 2 darabos kék/piros MATVRÅ előkét. Az azonos nevet viselő termék, a MATVRÅ gyümölcs- és zöldségmintás, zöld/sárga előkék használata biztonságos, mivel azok eltérő anyagból és más kialakítással készültek” – mondta Emelie Knoester, az IKEA of Sweden üzletág vezetője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×