INFORÁDIÓ 
2020. június 1. hétfő
Tünde

wifi

technológia

internet

Nagy változás jön a wifiknél

Nagy változás jön a wifiknél

Infostart

Gyorsan utat törhet magának az új, eddigieknél is többre képes szabvány az üzleti és a magánfelhasználók felé. Jönnek az okoshálózatok!

Új korszakot hirdetve a wifi alapú vezeték nélküli kommunikációban hétfőn útjára indította Wi-Fi 6 certifikációs programját az iparági szereplőket tömörítő Wi-Fi Alliance. A logót a szervezet csak azon gyártóknak engedi használni, amelyek az adott eszközzel a 802.11ax szabvánnyal érkező összes újdonságot elérhetővé teszik - írta a hwsw.hu.

Az iparág most azt várja, hogy az új szabvány gyorsan utat törhet magának az üzleti és magánfelhasználók felé - még akkor is, ha a 802.11ax -ben rejlő lehetőségeket alighanem csak évek múlva fogják széleskörűen kihasználni.

Lökés az okoshálózatok felé

Az új szabvány elsősorban ott villanthat nagyot, ahol egyszerre több tucat eszköz csatlakozik egy adott központi rádiós egységhez - a Wi-Fi 6 ennek megfelelően már nem feltétlenül csak felhasználói kliensek (okostelefonok, tabletek, PC-k stb) kiszolgálására hivatott, hanem a háztartásokban, irodákban, üzemekben működő számtalan, internetre kötött vagy csupán a helyi hálózaton egymással kommunikáló gép vezeték nélküli csatlakoztatására.

Ettől függetlenül a szabvány terjedését a fogyasztói piacon már most elősegítik bizonyos eszközök, így például a Samsung és az Apple legújabb okostelefonjai, illetve azok egy része már el lett látva Wi-Fi 6 rádiós kommunikációval, illetve az ismert routergyártók is előrukkoltak Wi-Fi 6 képes készülékeikkel.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018