INFORÁDIÓ 
2019. május 21. kedd
Konstantin

ausztria

férfinap

nőnap

karin kneissl

Gamlitz, 2018. augusztus 18. Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) és Karin Kneissl osztrák külügyminiszter táncol a Wolfgang Meilinger osztrák üzletemberrel való házasságkötési ceremónián a stájerországi Gamlitz városban 2018. augusztus 18-án. (MTI/EPApool/Roland Schlager)

Egy női miniszter ajándéka a férfiaknak nőnapon

Infostart

Ausztria külügyminisztere ajándékozta meg a férfi diplomatákat.

Ausztria külügyminiszternője, Karin Kneissl a nemzetközi nőnapon szabadnappá nyilvánította az osztrák diplomaták számára a nemzetközi férfinapot, november 19-ét - írta a Die Presse című napilap.

Az osztrák diplomatanők számára 2018-ban nyilvánították szabadnappá a nemzetközi nőnapot, és az ebből az intézkedésből fakadó jogi komplikációkat kívánja kiküszöbölni Kneissl jelenlegi intézkedésével.

A nemzetközi férfinap nem jelent a diplomaták számára pótlólagos szabadnapot, hanem a rendelkezésre álló szabadságnapok közé számít.

Mivel a munkából való távolmaradás nem kötelező, ezért november 19-ig várni kell arra, hogy kiderüljön, hány osztrák diplomata él a lehetőséggel - írta a lap.

A pénteki nemzetközi nőnap kapcsán ugyanakkor a Die Presse megjegyezte, hogy

Karin Kneissl volt az egyetlen nő, aki ezen a napon bent volt a bécsi külügyminisztériumban.

1999-ben Trinidad és Tobago javaslatára, az ENSZ támogatásával nyilvánították november 19-ét nemzetközi férfinappá.

A kezdeményezéshez számos ország csatlakozott, Magyarországon kilenc éve ünnepelték először. A cél a nők és férfiak közötti egyenlőség elősegítése, a férfi példaképek kiemelése, a nemek közötti kommunikáció összehangolása, azoknak a problémáknak a kezelése, amelyekkel a férfiak nap mint nap szembenéznek.

A címlapfotó egyébként tavaly nyáron készült Karin Kneissl esküvőjén, amelyen Vlagyimir Putyin volt az egyik vendég, és nem csak beugrott a lagziba, de meg is táncoltatta a menyasszonyt az orosz elnök a stájerországi Gamlitz városban.

Nyitókép: MTI/EPApool/Roland Schlager
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018