eur:
391.09
usd:
359.41
bux:
72710.56
2024. július 19. péntek Emília
Nyitókép: Honda

Nagy segítséget jelenthet a szülőknek a Honda új „találmánya”

A Honda kutatói igyekeztek megtalálni a megoldást, mivel nyugtatható meg egy síró kisbaba.

Számos szülőnek ismerős lehet a helyzet: hiába sír a gyerek, még ha addig nem is használt semmi, a kocsiban percek alatt elalszik. Ebből indult ki a Honda kutatásért és fejlesztésért felelős csapata, amely elkészített egy Sound Sitter nevű puha játékautót. A kocsi belsejében lévő hangszóró a gyártó egyik modelljének motorhangjával nyugtatja meg a síró babát – szúrta ki a hvg.hu. A cég kutatói szerint ugyanis a hangok, melyeket a magzat az anyaméhben hall, hasonlítanak az autómotor zajára.

A szakemberek évekig vizsgálták a Hondák motorjainak hangját, ezeket 12, hathónapos és másfél éves kor közötti gyermekeknél tesztelték, a győztesnek – mely a Honda Acura NSX-et meghajtó motor hangja – 11 babát sikerült megnyugtatnia rövid idő alatt.

Az ideális motorhang megtalálása után már csak a puha játékot kellett megtervezni, ami úgy néz ki, mint egy igazi autó, és természetesen Honda-felirat van rajta. A játékot egyelőre nem forgalmazzák, bár a kapcsolódó weboldalon ki lehet próbálni a motorhangot.

Címlapról ajánljuk
A hőség hatásai: pótolhatatlan veszteségek, brutális anyagi károk

A hőség hatásai: pótolhatatlan veszteségek, brutális anyagi károk

A 2022-es évhez hasonlóan idén is fennáll a veszélye annak, hogy a forróság akár egy százalékkal csökkentse a hazai GDP-növekedést – mondta az InfoRádióban a Gránit Alapkezelő vezető közgazdásza. Regős Gábor szerint leghamarabb október-november környékén derülhet ki, hogy az agrárium a harmadik negyedév végéig milyen mértékben járul hozzá a GDP alakulásához.

Orbán Viktor: nem úgy megy, hogy megkérjük az orosz vagy az ukrán elnököt, hogy ne bombázzon

A miniszterelnök péntek reggel hosszabb interjút adott a Kossuth rádiónak. Szerinte akár az év végére "többségbe kerülhet" a Patrióták Európáért pártcsalád, az EP jelenleg harmadik legnagyobb frakcióját adó tömörülés. A béke szerinte nem úgy érhető el, hogy az orosz vagy az ukrán elnököt megkérjük, hogy ne bombázzon.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×