eur:
393.85
usd:
365.06
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

Történelmi rekord Magyarországon: bringalámpa-számlálást tartottak

Összesítette őszi országos bringalámpa-számlálási adatait a Magyar Kerékpárosklub. Szinte csak jó hírek vannak.

Közölte az éves szokásos országos bringalámpa-számlálásának eredményeit a Magyar Kerékpárosklub.

Minden novemberben az ország 76 pontján 1996 kerékpárost figyeltek meg hosszú évek óta azonos idősávban és módszerrel, önkéntesek segítségével.

Mint az Infostart.hu megtudta,

a biciklizők 90,8 százalékának volt vagy elöl, vagy hátul lámpája, 80,1 százalékuk pedig elöl és hátul is ki volt világítva, ami az arányt tekintve történelmi rekord:

sem tavaszi, sem őszi számlálás alkalmával nem voltak még ilyen nagy arányban elöl és hátul is kivilágítva a kétkerekezők.

Budapesten jobbak az adatok az országos eredményeknél, a fővárosban 84,3 százalék volt elől-hátul kivilágítva, és csak 5,5 százalék volt - bringás szaknyelvvel élve - "ninja", vagyis volt elölről és hátulról is láthatatlan.

A 100 ezer lakos feletti városokban is javultak a "kivilágított számok",

a 10-100 ezer köztiekben azonban romlottak (57,3 százalék).

A következő lámpaszámolás március végén lesz, a Magyar Kerékpárosklub ez alkalommal is önkéntesek jelentkezését várja, hogy minél pontosabb adatokhoz jussanak.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×