INFORÁDIÓ 
2019. június 17. hétfő
Alida, Laura

időjárás-előrejelzés

hófúvás

meteorológiai szolgálat

Salgótarján, 2019. január 5. Hókotró a hóesésben Salgótarjánban 2019. január 5-én. MTI/Komka Peter

Újabb figyelmeztetés: a havazás után viharos szél

Infostart

Ezúttal hét megyében lehetnek hófúvások, mert a fokozatosan megszűnő havazást viharos szél követi.

A hófúvás veszélye miatt figyelmeztető előrejelzést dott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Békés, Borsod-baúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg, valamint Veszprém megyére. Utóbbiban a széllökések miatt is citromsárga figyelmeztetés van érvényben.

Ez azt jelenti, hogy az említett területeken gyenge hófúvás valószínű, a friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet.

Az előrejelzések szerint a kiterjedt havazás egyre inkább a déli és keleti megyékre szorul vissza, majd ott is megszűnik, de addig még kb. 4 cm friss hó valószínű.

A csapadék megszűnése előtt nyugat felől elsősorban a Dunántúlon havas esőbe, esőbe vált a havazás. Átmenetileg a középső megyékben is valószínű havas eső esetleg eső.

Kis valószínűséggel, átmeneti jelleggel a csapadék végén (főként a középső országrészben) kis mennyiségű ónos csapadék sem kizárt.

Vasárnap napközben már csak helyenként (nagyobb eséllyel középen és nyugaton) várható kisebb havazás, havas eső, hózápor. A lehullott/lehulló hó az ország északkeleti felének/harmadának kivételével többfelé olvadni fog vagy elolvad.

A megerősödő, a Dunántúlon több helyen viharossá (ált. 60-75 km/h, néhol még erőssebb) fokozódó északnyugati, északi szél a hó állagától függően hófúvást okozhat. Hófúvásra a legnagyobb esély a Dunántúli-középhegység mellett az ország keleti harmadán van.

Nyitókép: MTI/Komka Peter
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018