eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Egy gyalogos kutyával megy át a zebrán az ónos esőben Budapesten, az Andrássy úton 2017. február 1-jén.
Nyitókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Jön az ónos eső, a fővárosra is kiadták a figyelmeztetést

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint Budapest és Pest megye mellett Nógrádban, Hevesben és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében várható ónos eső.

Szombat éjfélig ismételten egyre többfelé fordulhat elő kisebb csapadék. Ennek halmazállapota az ország nagyobb részén már inkább eső formájában várható - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az Északi-középhegység térségében pénteken késő estétől, szombat délelőttig vegyesen ónos eső, havazás, fagyott eső, majd eső lehet. Péntek éjszaka az Alföld térségében, illetve délen sem zárható ki kisebb területen átmeneti ónos eső.

Folytatódik a többfelé párás idő, a látási viszonyok javulhatnak.

Ami a hétvégét és az ünnepet illeti:

szombaton erősen felhős idő lesz többfelé esővel, záporral. A nyugati szél erős lesz. 5 és 10 fok közé enyhül a levegő - írja a kilátásokról a Köpönyeg.

Vasárnap folytatódik a borongós, szeles idő. Szórványosan eshet az eső. 5 és 10 fokos enyheség valószínű.

Szenteste napján, azaz hétfőn borult időre, sokfelé esőre van kilátás. Az északnyugatira forduló szél megerősödik. Marad az 5-10 fokos hőmérséklet.

Karácsony első napján, kedden mérséklődik a légmozgás és csökken a felhőzet. Pár órás napsütés ígérkezik, napközben +5 fok körül lesz a hőmérséklet.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×