INFORÁDIÓ 
2019. július 19. péntek
Emília

kerékpár

baleset

budapest

Sokkoló térkép a budapesti kerékpáros-balesetekről

Sokkoló térkép a budapesti kerékpáros-balesetekről

Infostart

Huszonhárom százalékkal növekedett idén a súlyos kerékpáros balesetek száma Budapesten a legfrissebb statisztikai adatok szerint.

Míg tavaly első félévben 275 kerékpáros baleset történt Budapesten, idén ugyanebben az időszakban 309 volt, ami 12 százalékos emelkedés. A súlyos balesetek száma meredekebben emelkedett, 23 százalékkal több volt belőlük idén a KSH adatai szerint. Halálos baleset ugyanúgy egy volt, mint tavaly az első hat hónapban - írja a Kerékagy.

A baleseteket nagyjából azonos arányban okozták a kerékpárosok és autóvezetők: a tavalyi és idei félév összesített adatai alapján a 781 balesetből 384-ben volt okozó a bringás, míg 309-ben volt az elszenvedő fél.

A blog összesítése szerint a 13. kerületben kell a legóvatosabban kerékpározni, itt ugyanis kiemelkedően magas volt az ütközések száma. Zuglóban és Óbudán, valamint a XI. kerületben volt még sok baleset a többi városrészhez képest. A legkevesebb a 19., a 18. és 23. kerületben történt.

A Károly körúton, a Gogol utcában, a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Thököly úton és az óbudai Árpád fejedelem úton beszélhetünk a balesetek nagyobb sűrűsödéséről, ez a Kerékagy térképéről olvasható le.

Nyitókép: Pexels
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018