eur:
395.82
usd:
368.64
bux:
69875.46
2024. június 19. szerda Gyárfás

Betiltják az elektromos nyakörveket Nagy-Britanniában

A kutyák és macskák nevelésére, fegyelmezésére használt elektromos nyakörvek betiltását jelentette be a brit kormány.

A távirányítós kiképző-nyakörvvel elektromos áramot lehet vezetni az állat testébe, de vannak olyan változatok is, amelyek valamilyen vegyi anyagot spriccelnek ki.

A brit környezetvédelmi, élelmezési és vidékügyi minisztérium (Defra) szerint az eszköz nem csupán szükségtelen fájdalmat és szenvedést okoz az állatoknak, de arra is vannak bizonyítékok, hogy átirányított agresszióhoz vezethet, vagy szorongást idézhet elő a házi kedvenceknél, súlyosbítva a már fennálló viselkedési és egészségi problémákat.

A hétfőn bejelentett korlátozás nem terjed ki a láthatatlan kerítésekre, amelyek segítenek távol tartani a házi állatokat az autóutaktól, megakadályozva az esetleges baleseteket.

A brit kormány korábban nyilvános konzultációt folytatott az összes elektromos nyakörv betiltását célzó törvénytervezetről.

Címlapról ajánljuk
Szakértők: hosszú ideig nem működhet többség nélkül a Fővárosi Közgyűlés

Szakértők: hosszú ideig nem működhet többség nélkül a Fővárosi Közgyűlés

Többségi támogatás nélkül is elkezdheti munkáját a Fővárosi Közgyűlés, de a hatékony működéshez mindenképpen kompromisszumokat kell kötnie a főpolgármesternek. A jelenlegi szabályok szerint csak a fővárosi képviselők négyötöde oszlathatja fel a közgyűlést, ekkor a főpolgármester mandátuma is megszűnik. Elfogadott költségvetés nélkül azonban a kormányhivatal akár törvényességi felügyeleti eljárást is kezdeményezhet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.19. szerda, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Eljárást indít Magyarország ellen az Európai Bizottság a költségvetés állapota miatt

Eljárást indít Magyarország ellen az Európai Bizottság a költségvetés állapota miatt

Túlzottdeficit-eljárást indít Magyarországgal szemben az Európai Bizottság a most közzétett 2024-es európai szemeszterre vonatkozó tavaszi csomag szerint, amelynek célja, hogy erős és jövőálló gazdaságot építsen az EU számára. A csomag középpontjában az EU hosszú távú versenyképességének, jólétének és globális vezető szerepének fokozása áll, miközben fegyelmezett államháztartási rendszereket követel meg a tagállamoktól. Magyarország esetében mind az államadósság, mind a deficit túl magas a Bizottság szerint.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×