eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Dublin, 2018. július 19.2018. július 12-én a dublini repülőtéren készített kép a Ryanair ír diszkont légitársaság egyik leszálló repülőgépéről. A Reuters értesülései szerint július 25-én és 26-án több mint 600 járatát törli az ír fapados légitársaság, mert alkalmazottai egy jelentős része sztrájkot kezdeményezett a silány munkakörülmények és a cég kicsinyessége miatt.  A hírügynökség szerint elsősorban belga, portugál és spanyol légiutas-kísérők tervezik a sztrájkot, ami miatt a Ryanair elővigyázatosságból járatai 12 százalékát törölte a menetrendből. A lépés mintegy 50 ezer utast érint. (MTI/EPA)
Nyitókép: MTI/EPA

Drasztikusan szigorítja poggyászszabályait a Ryanair

Már csak pénzért lehet felvinni nagyobb bőröndöt a fedélzetre, hanem pénzért fel kell adni.

Egy éven belül másodszor módosítja a kézipoggyászokra vonatkozó szabályozását a Ryanair. Mostanáig két csomagot vitt el ingyenesen a légitársaság. Egy normál méretűt és egy kisebbet, például retikült vagy laptoptáskát.

November elsejétől azok, akik nem vásárolnak elsőbbségi beszállást, csak egyetlen kis méretű kézipoggyásszal utazhatnak - írja az Utazómajom. Az új szabályok:

  • Aki megvásárolja az elsőbbségi beszállást, két darab kézipoggyásszal utazhat: nagy méretű, akár kerekes és egy kis méretű 40x20x25 cm-es táska.
  • Aki nem vásárolja meg, egy darab kis méretű kézipoggyásszal utazhat (40x20x25 cm).
  • Ha azok az utasok, akik nem vásároltak elsőbbségit, mégis szeretnének egy nagyobb, 10 kg-os kézipoggyászt vinni, akkor foglaláskor 8 eurós áron tudják hozzáadni. Ezt mindenképp fel kell adniuk a check-in pultnál. Egy járatra maximum 95 elsőbbségit adnak el.

A módosítás november 1-jétől lép életben minden olyan foglalás esetén, amelyet szeptember 1-je után végeztek. A Ryanair szerint az utasaik 60 százalékát ez nem érinti, mert 30 százalék megveszi az elsőbbségi beszállást, 30 százalék pedig csak egy kis méretű poggyásszal utazik. A társaság a változtatást azzal indokolta, hogy a járatai így pontosabbak lesznek, mert nem a beszállásnál veszik majd el a fedélzetre már helyhiány miatt fel nem vihető táskákat. Ráadásul a kis méretű kézipoggyász mérete nőtt: az eddigi 35x20x20 cm-ről 40x20x25-re.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×