eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Aknák a margitszigeti futókörön

Megújult a margitszigeti futókör. A beruházás tartalmazta a teljes futókörre vonatkozó térfigyelő rendszer alépítményi munkálatait is. Elhelyeztek 72 kábelbehúzó aknát, 27 kameratartó oszlopot, amelyekre a futók biztonságát elősegítő térfigyelő kamerákat is telepítenek. A kör egyes mérések szerint megnyúlt: hossza 5320 méter.

Elkészült az összesen 5,3 kilométer hosszú, a futók által már használatba vett margitszigeti futópálya és az ahhoz kapcsolódó műtárgyak. A Margitszigeti Futókör az elmúlt évek során elhasználódott, egyes szakaszait a 2013-as árvíz erősen megrongálta, ezért szükségessé vált a futópálya teljes rekonstrukciója.

A beruházás az 5300 méteres aszfaltozott alépítményre a helyszínen öntött Conica típusú műanyag borítás elkészítése mellett tartalmazta a teljes futókörre vonatkozó térfigyelő rendszer alépítményi munkálatait is. Elhelyeztek többek között 72 kábelbehúzó aknát, 27 kameratartó oszlopot, amelyekre a futók biztonságát elősegítő térfigyelő kamerákat is telepítenek - írja a Turizmus Online.

A futópálya közvetlen környezetében 2200 négyzetméter térburkolat épült. A beruházási feladatokat kibővítve, az újonnan elkészült futópálya tehermentesítése miatt - Budapest Főváros Önkormányzata Közgyűlése döntésnek köszönhetően - a Főkert Zrt. beruházásában elkészült a futópálya mellett 1900 négyzetméter járda is.

Budapest Főváros Önkormányzatának Közgyűlése a Margitszigeti Futókör rekonstrukciós munkák elvégzésére 380 millió forintot irányzott elő.

A beruházás előkészítésében számos műszaki, valamint sportszakmai szakember vett részt. A pályaszerkezet felépítésében hasonló a Puskás Ferenc Stadion futópályájának, az Atlétikai Világszövetség, az IAAF szabványoknak is minden tekintetben megfelelő pályaszerkezetéhez. A futópálya műanyag borítású burkolata egy szendvics szerkezetű burkolat, 9 mm vastagságú gumisszőnyegen legalább 6 mm EPDM szőnyeg.

A sportszakemberek szerint a felújított margitszigeti futókör maximális lehetőséget biztosít minden igényt kielégítő, bármilyen szintű és sebességű futó teljesítményhez.

A nyílt közbeszerzési eljárás keretében kiválasztott kivitelező, a Globál Sport Kt. az elkészült 5,3 kilométeres pályára 60 hónapos jótállást vállalt.

A futópálya átadás-átvétele megtörtént, a beruházás lezárult, a futópálya teljes hosszában a terveknek megfelelően, jó minőségben elkészült.

A kör pontos hossza a Szigetfutás közösségi oldala szerint 5320 méter.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×