eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Vállalta a felelősséget a Costa Concordia kapitánya

Felelősséget vállal a Costa Concordia óceánjáró hajó kapitánya a január 13-án történt katasztrófáért. Mint mondta, bár a zátonyhoz való közeledés közben nem ő, hanem egyik helyettese volt az ügyeletes parancsnok, magát is hibáztatja.

"Bocsánatot kell kérnem mindenkitől, mert abban az időpontban, amikor Giglio szigethez közeledtünk, egyik tisztem irányított, én mással voltam elfoglalva. Az én lelkemen is szárad a 32 embernek a halála" - jelentette ki a Mediaset televíziónak nyilatkozva.

Schettino ellen a múlt héten szüntették meg a házi őrizetet.

A kapitány az ügyvédeinek korábban átadott egyik feljegyzésében azonban azt írta: "A gondviselésnek és ösztönömnek, szakmai tapasztalatomnak köszönhető, hogy az utolsó pillanatban félrerántottam a kormányt. Sikerült elkerülni, hogy tömegszerencsétlenség történjen. Ha a hajó az eredeti útvonalat követte volna, teljes erővel nekihajtottunk volna a szikláknak". Elismerte, hogy nem rendelte el azonnal az evakuálást, miután a hajó zátonyra futott.

Kifejezte részvétét az áldozatok családtagjainak. "Én is egész életemet fájdalomban fogom leélni. Nem viselkedtem gyáván" - hangoztatta a kapitány. A hajószerencsétlenség éjszakáján a helyi kikötői kapitányság rögzítette a Schettinóval való beszélgetést, amely szerint ő az elsők között hagyta el a Costa Concordiát. A hajó evakuálását Giglio szigetének partjáról nézte.

Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az oroszok Harkivban támadnak, Ukrajna lőszerhiánnyal küzd - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban támadnak, Ukrajna lőszerhiánnyal küzd - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban nyomulnak előre, szombaton egy falu elfoglalását jelentette be az orosz védelmi minisztérium. Közben Ukrajna lőszerhiánnyal küzd, és a harkivi frontról több ezer civilt evakuáltak. Tegnap életbe lépett az új törvény, amely átalakítja a hadsereg mozgósításának módját. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasította Emmanuel Macron francia elnök javaslatát az Oroszország és Ukrajna közötti ideiglenes tűzszünetre a párizsi olimpia alatt. Szombaton ebben a cikkünkben számolunk be a háború legfontosabb eseményeiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×