eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Megfordult a tetkótrend

Új divat hódít Kínában: egyre többen akarnak angol feliratokat tetováltatni magukra.

Míg a nyugati országokban a távol-keleti - köztük a kínai jelek, szimbólumok - kelendőek, mint tetoválási ábrák, addig a kínaiak számára a nyugati betűk és feliratok a titokzatosak. Bár Kínában a hatóságok helytelenítik a tetoválást, holott az több évezredes kínai hagyomány, az utóbbi öt évben már legalábbis eltűrik. Így aztán a törvény és törvénytelenség szürkületi zónájában egyre több tetováló szalon működik, vendégeik pedig többek közt nyugati sztárokat utánozva kapnak kedvet bőrük "cicomáztatásához".

S mivel a tetováltatók szeretik, ha figyelmet keltenek bőrszövegeikkel, és előadást tarthatnak azok "mély jelentésrétegeiről", így zömmel angol nyelven varratnak magukra feliratokat.

A tetováltatók zöme ugyan egyetemista, ám akadnak orvosok, bankárok, tudósok is a szalonokba betérők között. Egy tetoválás egyébként meglehetősen drága, 1000 jüan (35 ezer forint), egy gyári munkás havi fizetése - jegyezte meg a The Daily Telegraph című brit lap.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×