eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Milyen lesz az idő a hétvégén?

Csütörtök éjszakára mindenütt megszűnik a csapadék, péntek délutántól azonban ismét borult, esős idő várható - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat holnapján.

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint csütörtökön ugyan több helyen lehet eső, zápor, és főként a déli és a keleti megyékben zivatar, éjszakára mindenütt megszűnik a csapadék, és mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet délután 13 és 17, késő este 6 és 11 fok között alakulhat.

Pénteken délnyugat felől egy mediterrán ciklon közeledik; reggel még sütni fog a nap, majd országszerte borult, esős időre lehet számítani; az ország területének kilencven százalékán jelentős mennyiségű, napi öt milliméter csapadék is eshet. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 2 és 7, a legmagasabb 16 és 21 fok között alakul.

Szombaton és vasárnap marad a borult idő, a felhőzet átmenetileg keleten szakadozhat fel. Többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat, a keleti szél helyenként megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 6 és 11, a legmagasabb általában 10 és 19 fok között alakul, várhatóan északkeleten lesz a legmelegebb.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×