eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Hetedikes állította meg a száguldó iskolabuszt

Szívrohamot kapott és elájult menet közben egy iskolabusz vezetője az Egyesült Államokban, de egy 13 éves fiú biztonságosan megállította a járművet, sőt még szívmasszázst is alkalmazott.

Az eset az észak-nyugati Washington államban történt a tavaszi szünet utáni első tanítási napon. A buszon 13 diák utazott, mindannyian nagyon fegyelmezetten és hatékonyan reagáltak a vészhelyzetre: egyikük a buszt az út szélére kormányozta, az indítókulccsal leállította a motort, majd elkezdett a 43 éves eszméletlen férfin szívmasszázst alkalmazni. Hamarosan leváltotta egy másik diák, aki ehhez jobban értett, a többiek közben mentőt hívtak.

A sofőr súlyos állapotban volt, amikor kórházba vitték.
A helyi hatóság hősnek minősítette a diákokat, iskolájuk igazgatóhelyettese pedig felfedte, hogy a tanév során többször tartanak gyakorlatot vészhelyzetek megoldására - egyebek közt arra az esetre is, ha az iskolabusz vezetője elájul.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×