eur:
394.29
usd:
370.22
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Ne a követséghez forduljon, ha külföldön nem találja a műfogsorát!

A brit turisták bizarr kérésekkel, például étterem-foglalásokkal és a helybéliekkel összefüggő romantikus tippkérésekkel ostromolják a külföldi brit nagykövetségeket - panaszkodott William Hague külügyminiszter.

A brit diplomácia vezetője azzal kapcsolatban beszélt erről, hogy London új krízisközpontot hoz létre a tengerentúli vészhelyzetek kezelésére, amelynek keretében a brit turisták 24 órás segélyvonalon keresztül tájékozódhatnak az őket érintő kérdésekről.

A feladatunk, hogy jó kapcsolatokat ápoljunk szomszédjainkkal, nem terjed ki arra, hogy magyarra fordítsuk az "I love you" kifejezést, ahogy azt egy szerelemtől fűtött brit turista kérte tőlünk - mondta ezzel összefüggésben a brit külügyminiszter.

Hague ismertetett néhányat a közelmúlt szokatlan eseteiből; az Egyesült Államokban egy turista például, azt követően hívta fel a brit nagykövetséget, hogy hangyákat talált floridai bérelt házában. Egy Olaszországban kiránduló brit hazatérése után azt kérte az olasz konzulátus személyzetétől, hogy dobjanak be a nevében egy érmét Róma híres Trevi-kútjába.

"Nem hozzánk kell fordulni, ha nem találják a műfogsorukat, ha elromlik a navigációs rendszerük, és útbaigazításra van szükségük" - hangsúlyozta a brit külügyminiszter.

Nagy-Britannia tavaly bírálatok kereszttüzébe került, amiért a líbiai beavatkozás során, kaotikus módon evakuálta állampolgárait az összecsapások sújtotta országból.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×