INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Ne a követséghez forduljon, ha külföldön nem találja a műfogsorát!

InfoRádió / MTI
A brit turisták bizarr kérésekkel, például étterem-foglalásokkal és a helybéliekkel összefüggő romantikus tippkérésekkel ostromolják a külföldi brit nagykövetségeket - panaszkodott William Hague külügyminiszter.

A brit diplomácia vezetője azzal kapcsolatban beszélt erről, hogy London új krízisközpontot hoz létre a tengerentúli vészhelyzetek kezelésére, amelynek keretében a brit turisták 24 órás segélyvonalon keresztül tájékozódhatnak az őket érintő kérdésekről.

A feladatunk, hogy jó kapcsolatokat ápoljunk szomszédjainkkal, nem terjed ki arra, hogy magyarra fordítsuk az "I love you" kifejezést, ahogy azt egy szerelemtől fűtött brit turista kérte tőlünk - mondta ezzel összefüggésben a brit külügyminiszter.

Hague ismertetett néhányat a közelmúlt szokatlan eseteiből; az Egyesült Államokban egy turista például, azt követően hívta fel a brit nagykövetséget, hogy hangyákat talált floridai bérelt házában. Egy Olaszországban kiránduló brit hazatérése után azt kérte az olasz konzulátus személyzetétől, hogy dobjanak be a nevében egy érmét Róma híres Trevi-kútjába.

"Nem hozzánk kell fordulni, ha nem találják a műfogsorukat, ha elromlik a navigációs rendszerük, és útbaigazításra van szükségük" - hangsúlyozta a brit külügyminiszter.

Nagy-Britannia tavaly bírálatok kereszttüzébe került, amiért a líbiai beavatkozás során, kaotikus módon evakuálta állampolgárait az összecsapások sújtotta országból.

A címlapról ajánljuk