eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Miért alszunk rosszul?

Magyarországon az európai átlagnál is rosszabbul alszanak az emberek - derül ki az alvás világnapja kapcsán készített kutatásból. G. Németh György, a Benyovszky Orvosi Központ igazgatója elmondta: sokan horkolnak, ami számos esetben súlyos légzési problémákat jelent.

Egy felmérés szerint a magyarok rosszul alszanak, tíz felnőttből mindössze ketten érzik teljesen pihentetőnek alvásukat - közölte az alvás világnapján a Benyovszky Orvosi Központ igazgatója.

G. Németh György kiemelte: a legtöbb rosszul alvó ember egyáltalán nem vagy csak túl későn jut el a szakemberhez. A kutatás szerint ugyanis sokan nem is tudják, hogy rosszul alszanak.

Alacsony az alvási kultúra, inkább a mennyiségre, mint a minőségre figyelnek az emberek - mondta az igazgató. Sokan horkolnak, ami számos esetben súlyos légzési problémákat jelent, és orvoslásra szorul.

Az ember élete egyharmadát alvással tölti, ezért oda kell figyelni rá, hiszen tudományosan alátámasztott tény, hogy az alvás befolyásolja a testi és szellemi fejlődést, fontos szerepe van a megújulásban és a memória állapotát is meghatározza - fejtette ki.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×