eur:
400.3
usd:
366.82
bux:
74228.4
2024. október 15. kedd Teréz

Feltűnőbb táncosok a kalandvágyó férfiak

A kalandvágyó férfiak a táncparketten is kifejezésre juttatják ezt a tulajdonságukat, és így különösen vonzóvá válnak a nők szemében. A Göttingeni Egyetem kutatói a Personality and Individual Differences című szaklapban mutatták be kutatási eredményeiket.

A nők a táncmozdulatokból nyilvánvalóan következtetnek a férfiak bizonyos személyiségjegyeire, ez pedig jelentőséggel bír a partnerválasztás szempontjából - állapították meg a kutatók.

A göttingeni pszichológusok a vizsgálat során ötven férfit filmeztek le, akik fehér overallban táncoltak egy alapritmusra.

A felvételeket aztán megváltoztatták, hogy az egyéni testformák felismerhetetlenek legyenek. Összesen hatvan nő nézte meg egyenként tizenöt másodpercig az egyes táncosok mozgását, majd vonzerő és kockázatvállalás alapján értékelték őket.

A férfiaknak ki kellett tölteniük egy személyiségre vonatkozó kérdőívet is, amelyben rizikókészségüket és kalandvágyukat értékelték.

A nők és a férfiak válasza összefüggést mutatott, az összehasonlításból kiderült, hogy a tánc a testi jellemzők mellett a személyiség jellemzőire vonatkozó információkat is közvetít.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
A hosszú életnek nemcsak titka van, hanem képlete is

A hosszú életnek nemcsak titka van, hanem képlete is

Hogyan lehet lassítani az öregedés folyamatát? Hogyan lehet meghekkelni a biológiai óránk járását? Milyen életmód, gyógyszer, hatóanyag segíti ezeket a folyamatokat? Amíg ezt genetikai úton nem lehet megtenni, milyen egyéni megoldások vannak? Mivel élhet a hétköznapi ember és milyen dimenzióban járnak ezen a téren a milliárdosok? Látványos kísérletek, tudományos információk és gyakorlati tudnivalók keretében mutatták be a legújabb longevity trendeket a Medipredict konferenciáján.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 15. 04:15
×
×
×
×