eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Éles kézigránátot találtak egy zuglói templomnál

Éles kézigránátot talált a zuglói Kassai téri templom hátsó bejáratánál vasárnap dél körül egy kerékpáros; a környéket rövid időre kiürítették - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese.

Sass Oszkár elmondta, hogy a bejelentés után a rendőrség a helyszínt lezárta, néhány közeli lakásból kiköltöztették a lakókat, illetve lezárták a Kacsóh Pongrác úti felüljárót is.

A gránátot, amelyről a tűzszerészek megállapították, hogy éles robbanóeszköz, röviddel 13 óra után hatástalanították - mondta Sass Oszkár. A lakók délután kettő óra körül térhettek vissza otthonaikba.

A helyszíni szemlét délután is folytatja a rendőrség, amely robbanószerrel, robbanóanyaggal való visszaélés miatt nyomozást indít - tette hozzá a sajtóügyeletes.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×