eur:
394.02
usd:
368.66
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Elakadt a lift egy sebesült rendőrrel a kórházban

Elakadt egy életveszélyesen megsebesült rendőrrel a lift szerdán a Borsod megyei kórházban, a tűzoltók, az intézmény vezetőjének közlése szerint, szétverték a felvonót.

A lift egy fiatal rendőr őrmesterrel és hozzátartozóival akadt el. A 23 éves rendőr életveszélyesen megsérült, amikor korábban fejbe lőtte magát.

Csiba Gábor, a miskolci kórház főigazgató-főorvosa felháborítónak nevezte, ahogy a tűzoltók gyakorlatilag "szétverték" a felvonót. Közölte: a kórházat nem értesítették az elakadt liftről, a rendőrök a tűzoltókat hívták, holott az intézménynek is van kárelhárító rendszere.

Mihelyst a kórház értesült a hibáról, a szerelő negyedórán belül a helyszínen volt, de akkorra már szétverték a liftet. A kár nagyjából hárommillió forint - közölte. Csiba Gábor ugyanakkor hozzátette: a beteg a fontos, nem a lift, de az eljárás "kicsit furcsa" volt.

A felvonóban ugyan nem volt vészcsengő, de hát mindenkinél van mobiltelefon - mondta a kórház vezetője. Közölte: a sebesült rendőr életveszélyes állapotban van.

A miskolci tűzoltóság szóvivője elmondta, hogy a rendőrségről kapták a jelzést a liftbe szorult, életveszélyes állapotban lévő betegről. Bódi Zoltán hozzátette: a kiérkező tűzoltók kézi szerszámokkal felfeszítették a felvonó ajtaját, mert az volt a céljuk, hogy a sebesült rendőr mihamarabb a műtőbe kerülhessen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×