eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Hétvégén se hagyja otthon az esernyőjét!

Kellemes lesz a hétvége időjárása, csak néhol alakulhat ki futó zápor. Hétfőn hidegfront éri el az ország területét, így átmenetileg visszaesik a nappali felmelegedés - tájékoztatta az InfoRádiót Jenki Szilvia meteorológus.

Péntek estére elvonul a hidegfront Magyarország fölül, így kellemesen meleg, napos idő lesz a hétvégén - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Jenki Szilvia szerint szombaton és vasárnap, bár időnként erőteljesen megnövekszik majd a gomolyfelhőzet, legfeljebb csak futó zápor alakulhat ki. Nem árt tehát, ha visz magával esőkabátot, aki kirándulni indul.

A hőmérséklet mindkét napon kicsivel a sokévi átlag fölött, 18-20 Celsius-fok körül alakul.

Hétfő délután aztán újabb hidegfront nyomul a Kárpát-medence fölé, így fokozatosan beborul az ég, több helyen lehet eső, zápor, akár zivatar is. A fővárostól nyugatra, illetve zivatarok környezetében erős, viharos széllökések várhatók - figyelmeztetett Jenki Szilvia.

Eleinte kedden is erősen felhős lesz az ég, esőre is számítani kell, a délutáni óráktól azonban csökken a felhőzet. Akkor átmenetileg több fokkal visszaesik majd a hőmérséklet, szerdától azonban ismét emelkedni kezd a nappali felmelegedés - fűzte hozzá a meteorológus.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×