INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Hétvégén se hagyja otthon az esernyőjét!

Infostart / InfoRádió
Kellemes lesz a hétvége időjárása, csak néhol alakulhat ki futó zápor. Hétfőn hidegfront éri el az ország területét, így átmenetileg visszaesik a nappali felmelegedés - tájékoztatta az InfoRádiót Jenki Szilvia meteorológus.

Péntek estére elvonul a hidegfront Magyarország fölül, így kellemesen meleg, napos idő lesz a hétvégén - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Jenki Szilvia szerint szombaton és vasárnap, bár időnként erőteljesen megnövekszik majd a gomolyfelhőzet, legfeljebb csak futó zápor alakulhat ki. Nem árt tehát, ha visz magával esőkabátot, aki kirándulni indul.

A hőmérséklet mindkét napon kicsivel a sokévi átlag fölött, 18-20 Celsius-fok körül alakul.

Hétfő délután aztán újabb hidegfront nyomul a Kárpát-medence fölé, így fokozatosan beborul az ég, több helyen lehet eső, zápor, akár zivatar is. A fővárostól nyugatra, illetve zivatarok környezetében erős, viharos széllökések várhatók - figyelmeztetett Jenki Szilvia.

Eleinte kedden is erősen felhős lesz az ég, esőre is számítani kell, a délutáni óráktól azonban csökken a felhőzet. Akkor átmenetileg több fokkal visszaesik majd a hőmérséklet, szerdától azonban ismét emelkedni kezd a nappali felmelegedés - fűzte hozzá a meteorológus.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk