INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Tokaji sárgamuskotály nyerte az egyik aranyérmet a francia Muscats du Monde versenyen

Infostart / InfoRádió
A Moonvalley Wines Tokaj borászat 2008-as évjáratú, késői szüretelésű, dűlőszelektált sárgamuskotály bora aranyérmet nyert az idei franciaországi Muscats du Monde versenyen és egyedüli magyar borként egyúttal bekerült a TOP 10 közé is.

A muskotályok legrangosabb világversenyére, a franciaországi Frontignan la Peyrade-ban megrendezésre kerülő Muscats du Monde elnevezésű megmérettetésre idén 23 országból 206 bort neveztek.

A TOP 10 muskotály közé bekerült és aranyéremmel is díjazott 2008-as Késői szüretelésű, dűlőszelektált Tokaji Sárgamuskotály a Moonvalley Wines Tokaj különlegessége. A 25 hektáron, 7 első osztályú dűlő 19 különböző parcelláján elterülő mádi birtok egyik fontos alappillére a kompromisszum nélküli szőlőtermesztés - olvasható a cég közleményében.

A birtok egyik érdekessége a Nyulászó dűlő, amely speciális mikroklímájának, ásványos talajának és nyugati kitettségének köszönhetően kiváló termőhelyet biztosít a sárgamuskotály szőlőfajtának.

Berecz Stéphanie, a Moonvalley Wines Tokaj francia származású borásza alkotta meg a díjnyertes bort, amelyből összesen 1230 palack készült, és ősztől lesz kereskedelemben.

Berecz Stéphanie - aki többek között 2010-ben a Tokaj-hegyaljai év bortermelője díjat elnyerő borászhölgy - a Muscats du Monde aranyérme és TOP 10 elismerése kapcsán így fogalmazott; "Óriási nemzetközi elismerés, nagyon örülünk és büszkék vagyunk erre a díjra. Ezen fiatal ültetvény bora is bizonyítja, hogy a Nyulászó dűlőn a muskotály szőlőfajta milyen erőteljes potenciállal rendelkezik. Tudatos és gondos munka, illetve türelem nélkül ezt a nemzetközi sikert nem értük volna el. Ezért továbbra is a kezdetekkor lefektetett elveinket és alapértékeket követjük."

A címlapról ajánljuk