eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

A franciáknak jár a legtöbb szabadság

A francia dolgozók híresek arról, hogy sokat sztrájkolnak, de egy utazási iroda felméréséből most az is kiderült, hogy ők azok, akik a legtöbb szabadságot veszik ki egy évben.

A francia munkavállalók a fejlett országok dolgozói közül a legtöbb szabadnapot veszik ki - derült ki az Expedia online utazási iroda felmérésből, amely szerint a franciáknak átlagosan 37,5 nap szabadság jár, és ennek a jelentős részét (átlagban 34 napot) ki is veszik.

Az olaszok a rendelkezésükre álló átlag 32,5 napjuk 82 százalékát használják ki, a spanyolok pedig 32 napból 89 százalékot vesznek ki pihenésre.

Nem meglepő módon a japánok bizonyulnak a legdolgosabbaknak: egy évben mindössze átlag 16,5 nap szabadságot kapnak, de csak kilencet töltenek a munkahelyükön kívül. Az amerikaiaknak is mindössze 17 nap jár, de abból a legtöbben 14-et ki is vesznek.

A dánok, a németek és a norvégok azok, akik a leginkább kihasználják a számukra biztosított 29, 27,5 illetve 28 napjukat, mivel a szabadságuk 93 százalékát kérik ki a főnöküktől.

Címlapról ajánljuk
Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×