eur:
388.45
usd:
360.74
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Kétévesen még csak három kiló a világ legapróbb kislánya

Egy brit kislány kétévesen mindössze annyit nyom, mint egy újszülött, és az orvosok szerint felnőtt korában sem fogja elérni az egy métert.

Az angliai Hull mellett élő kétéves Charlotte Garside egyike annak a kevesebb mint száz embernek a világon, aki primordiális törpeségben szenved. Huszonéves szülei a terhesség ideje alatt és a szülés után sem gondolták, hogy baj van, a kisebb súlyt annak tulajdonították, hogy kislányuk idő előtt jött világra.

Charlotte mindössze 454 grammal született - olyan kicsi volt, hogy édesanyja szerint csak a játékbabák ruhái voltak rá jók. Az orvosok akkor kezdtek el gyanakodni, amikor már jól látszott, hogy a kislány nem fejlődik a megfelelő ütemben.

Charlotte ma már kétéves, de még mindig csak alig több mint 3 kiló - vagyis annyit nyom, mint egy normális testsúlyú újszülött.

Enni nem képes, ezért fél napig egy csövön keresztül adagolják neki az ételt. Annak ellenére, hogy ilyen aprócska, az orvosok szerint Charlotte, akit már heti kétszer bölcsődébe is elvisznek, tűrhető ütemben fejlődik, de felnőtt korában is legfeljebb a 70 centis magasságot fogja elérni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×