eur:
397.95
usd:
359.53
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

Nem tesz jót a szívünknek a foci-vb nézése

Minden óra a televízió előtt növeli a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát - figyelmeztetnek brit szakemberek.

A tévénézés még akkor is veszélyes lehet, ha teljesen egészségesek vagyunk - figyelmeztetnek brit kutatók, akik szerint minden, tévé előtt eltöltött óra hét százalékkal növeli a halálos szívproblémák kialakulásának a kockázatát.

A Medical Reaserch Council valamivel több mint 13 ezer középkorú egészséges férfi és nő tévénézési szokásait vizsgálta meg közel egy évtizeden keresztül, hogy kiderítsék, a képernyő bámulása milyen tényleges hatással van az egészségükre.

Az International Journal of Epidemiology című szaklapban megjelent tanulmányukból kiderül, hogy a vizsgálat ideje alatt 373-an haltak meg szívbetegség miatt.

A kutatók hangsúlyozzák, hogy a szívbetegségekből eredő halálesetek nyolc százalékát el lehetne kerülni, ha a napi átlag négy helyett csak egy órát néznénk a tévét.

A testünk nem arra lett kitalálva, hogy hosszú időszakokat üljön egy helyben. Jó ha tudjuk, hogy a foci-vb alatt a tévé előtt eltöltött hosszú órák száma nagy valószínűség szerint nem tesz jót a szívünknek - hangoztatta Dr. Katrien Wijndaele, a tanulmány társszerzője.

Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Az elmúlt napok sorozatos forintgyengülése folytatódott kedden is. A kora délutáni órákban a forint 398 felett az euróval szemben, ami új kéthavi forintmélypont. Ebben a Fed-elnök lassabb kamatvágásra utaló tegnapi beszéde, a dollár határozott erősödése, és az is szerepet játszik, hogy a Fehér Ház információi szerint Irán rövidesen ballisztikus rakétákkal fogja megtámadni Izraelt. A dollár ereje miatt a dollár/forint jegyzések 360-ig ugrottak, ami új egyhavi forintmélypontot jelent.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×