eur:
396.78
usd:
355.53
bux:
74510.83
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Több mint százmilliós kár Komlóskán

Több mint százmillió forint összegű kárt okozott a múlt heti özönvízszerű esőzés a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Komlóskán. Az önkormányzati minisztérium közölte: ekkora összegről szóló vis maior igénylést kaptak a településtől, amelynek soron kívüli elbírálást ígértek.

A tárca közleményében emlékeztet arra, hogy a Komlóska patak az idén már másodszor lépett ki medréből; a hegyekből lezúduló víz nagy mennyiségű törmelékkel borította el a település utcáit, megrongálta a kiépített mederszakaszt, valamint az utak burkolatát és kárt okozott az önkormányzati tulajdonban levő Ruszin-kertben is.

Köteles László, Komlóska polgármestere azt mondta: az igényelt vis maior alap nem nyújt fedezetet a lakossági károk megtérítésére, csupán a fontosabb önkormányzati feladatot ellátó épületek helyreállítására lesz elegendő. Köteles László szerint a május 6-ai özönvízszerű esőzés miatt katasztrófa sújtotta területté kellene nyilvánítani Komlóskát és a környező településeket. A megáradt patakok miatt egyebek mellett Tolcsvát, Vámosújfalut és Olaszliszkát, valamint Makkoshotykát és Hercegkutat is jelentős kár érte.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×