eur:
396.78
usd:
355.53
bux:
74510.83
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Lajcák elítélte a szlovák futballszurkolók magyarországi randalírozását

Határozottan elítélte a szlovák futballszurkolók tegnapi magyarországi randalírozását a szlovák külügyminiszter. Miroslav Lajcák Pozsonyban hangsúlyozta: akik törvényt sértenek, azok megérdemlik a büntetést.

A szlovák diplomácia vezetője úgy fogalmazott: ebben az esetben a rendőri beavatkozást Pozsony nem tekinti szlovákellenes cselekedetnek, mint ahogy a dunaszerdahelyi stadionban történt rendőri beavatkozás sem irányult Magyarország ellen 2008 őszén. Martonyi János, a külügyminiszteri poszt várományosa az üggyel összefüggésben azt mondta: a kormány a jövőben nem fog türemet tanúsítani a rendbontókkal szemben.

-Az egyik kelet-szlovákiai futballmeccsre tartó drukkerek tegnap reggel az M30-as autópálya hejőkeresztúri pihenőjében festékkel lefújtak és megrongáltak egy kamiont, horogkeresztet rajzoltak az épület falára, majd a forrói benzinkútnál megrongáltak egy menetrend szerinti buszt is. A rendőrség 111 külföldi szurkolót állított elő, közülük 11 embert - 10 szlovák és 1 cseh állampolgárt vett őrizetbe, ellenük csoportos garázdaság miatt indult eljárás.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×