eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Zsíros reggelivel indítsuk a napot!

Jól tesszük, ha felkelés után magas kalóriatartalmú, zsírban gazdag reggelivel indítjuk a napot - derült ki egy amerikai vizsgálatból.

Igaz lehet a sokat emlegetett mondás, miszerint reggelizz úgy, mint egy király, ebédelj úgy, mint egy polgár, és vacsorázz úgy, mint egy koldus - legalábbis amerikai kutatók szerint, akik azt állítják, hogy a bőséges reggeli a kulcsa az egészséges étrendnek és az emésztőrendszeri zavarok megelőzésének.

Az Alabamai Egyetem kutatói egereken vizsgálták, hogy milyen hatással van az állatok emésztésére és testsúlyára, ha a nap különböző időpontjában fogyasztanak zsíros ételeket.

A szakemberek azt találták, hogy azoknak az egereknek, amelyek reggel, ébredés után nagyobb zsírtartalmú ételt kaptak, normális volt az emésztésük, míg azok az állatok, amelyek a nap végén fogyasztottak szénhidrátban gazdag és zsíros táplálékot, meghíztak.

Az eddigi kutatások a szervezetbe bevitt étel mennyiségét és minőségét nézték, de senki sem vette igazán figyelembe, hogy vajon az étkezés időzítése befolyásolja-e a testsúlyt - mondta Molly Bray, az International Journal of Obesity című szaklap internetes oldalán megjelent kutatás szerzője.

A szakember szerint az ébredés utáni zsírbevitel nagyon hatékonyan indítja be az anyagcserét, amely a nap folyamán is normálisan működik.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×