INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Zsíros reggelivel indítsuk a napot!

Infostart / InfoRádió
Jól tesszük, ha felkelés után magas kalóriatartalmú, zsírban gazdag reggelivel indítjuk a napot - derült ki egy amerikai vizsgálatból.

Igaz lehet a sokat emlegetett mondás, miszerint reggelizz úgy, mint egy király, ebédelj úgy, mint egy polgár, és vacsorázz úgy, mint egy koldus - legalábbis amerikai kutatók szerint, akik azt állítják, hogy a bőséges reggeli a kulcsa az egészséges étrendnek és az emésztőrendszeri zavarok megelőzésének.

Az Alabamai Egyetem kutatói egereken vizsgálták, hogy milyen hatással van az állatok emésztésére és testsúlyára, ha a nap különböző időpontjában fogyasztanak zsíros ételeket.

A szakemberek azt találták, hogy azoknak az egereknek, amelyek reggel, ébredés után nagyobb zsírtartalmú ételt kaptak, normális volt az emésztésük, míg azok az állatok, amelyek a nap végén fogyasztottak szénhidrátban gazdag és zsíros táplálékot, meghíztak.

Az eddigi kutatások a szervezetbe bevitt étel mennyiségét és minőségét nézték, de senki sem vette igazán figyelembe, hogy vajon az étkezés időzítése befolyásolja-e a testsúlyt - mondta Molly Bray, az International Journal of Obesity című szaklap internetes oldalán megjelent kutatás szerzője.

A szakember szerint az ébredés utáni zsírbevitel nagyon hatékonyan indítja be az anyagcserét, amely a nap folyamán is normálisan működik.

A címlapról ajánljuk