eur:
389.31
usd:
362.7
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Fertőzött tojáslé érkezett Olaszországból

Szalmonellával fertőzött, nagy mennyiségű tojáslé érkezett Olaszországból az elmúlt hónapokban Magyarországra, a terméket a hatósági vizsgálatok után kivonták a forgalomból.

A Baromfi Termék Tanács elnöke elmondta: öt napja kaptak információt arról, hogy probléma lehet az olasz tojáslével, az eddigi adatok szerint az utóbbi hónapokban havonta több ezer tonna mennyiségben érkezett Magyarországra belőle, dömpingáron.

Hozzátette: az esetleges felhasználókat nem fenyegeti közvetlen veszély, mivel a hőkezelés hatására a szalmonella kórokozója elpusztul, nyersen pedig általában nem használják fel a tojáslevet.

Magyarországon a tojástermelés 9 százalékát dolgozzák fel tojáslé illetve tojáspor formájában, ezt jellemzően a tésztagyártók, cukrászok és a pékek használják fel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×