eur:
396.51
usd:
354.08
bux:
74785.78
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Ötvenmillióért kelt el Szinyei képe

Rekordösszegért, 50 millió forintért kelt el Szinyei Merse Pál Rokokó című festménye a Belvedere Galéria tegnapi aukcióján. A kép kikiáltási ára 38 millió forint volt. A festmény különlegessége, hogy az 1882-ben elkezdett képet Szinyei Merse Pál félbehagyta és végül csak 1894-ben fejezte be.

A Rokokót a millenniumi kiállítás után még többször bemutatták, ismert gyűjtők tulajdonába került. 1975-ben egy árverésen elkelt, és - bár védett volt - nem tudtak hollétéről. Ezen a télen egy zalai gyűjtő szerezte meg, most pedig egy telefonon licitáló vevőhöz került. A festményt ismét védetté nyilvánították. A tegnapi aukción még tizenhat festmény kelt el egymillió forint feletti áron.

Címlapról ajánljuk
Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Egy virágcsokorral igyekezett bizonyítani Friedrich Merz, hogy már nem neheztel Angale Merkelre. A korábbi, tizenhat évig regnáló kancellárt ugyanis a CDU jelenlegi elnöke, egyben kancellárjelöltje köszöntötte 70. születésnapja alkalmából. Igaz, a CDU székházában tartott ünnepség kissé megkésett, mivel az ünnepelt július 17-én töltötte be a kerek életévet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×