A kutatócsapat azt találta, hogy az összes többi rost közül a tengeri moszatban megtalálható alginát volt az, amely a leghatékonyabbnak bizonyult a zsír megemésztésében, vagyis ez az a rost, amely a leginkább képes (a vizsgálatok szerint 75 százalékkal) csökkenteni a test zsírfelvételét - ez jobb, mint a legtöbb elhízás elleni készítmény a kutatók szerint.
Vizsgálatunk rávilágított arra, hogy ha ezt a rostot olyan, naponta fogyasztott ételekbe tudnánk csempészni, mint a kenyér, a sütemények vagy a joghurt, az élelmiszer zsírtartalmának akár háromnegyede egész egyszerűen áthaladna a szervezeten, és nem rakódna le - magyarázta Dr. Iain Brownlee, a kutatás egyik vezetője.
Most a klinikai teszteken a sor, hogy tudományosan is bebizonyítsák, a hínár kulcsfontosságú az elhízás elleni küzdelemben.
Az alginátot kis mennyiségben már hasznosítják ételekben sűrítőként és stabilizátorként. Dr. David Haslam, a brit Nemzeti Elhízásfórum vezetője szerint az eddigi eredmények érdekesek és biztatóak, de csak akkor lehet majd ajánlani az embereknek, ha szigorú klinikai vizsgálatokon bizonyítják be a tudósok a jótékony hatását.
Nem használt a sokkoló a késes tinédzser ellen, agyonlőtték