eur:
396.78
usd:
355.53
bux:
74510.83
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Melegebb időben többen halnak meg kokain-túladagolásban

A külső hőmérséklet emelkedésével növekszik a kokain-túladagolás miatt bekövetkezett halálesetek száma - állapították meg egyesült államokbeli kutatók.

A Michigani Egyetem Ann Arborban lévő kutatóintézetének munkatársai megállapították, hogy New Yorkban kimutathatóan emelkedik a kokain-túladagolás miatti halálozások száma akkor, ha a hőmérséklet 24 Celsius-fok fölé emelkedik.

A kokain a test hőmérsékletének emelkedését eredményezi, ez pedig különösen veszélyes olyankor, amikor az idő is melegebb.

Az Addiction című internetes lapban publikált elemzés pontosítja egy korábbi kutatás eredményét, amely a 30 Celsius-fok felett bekövetkező kokain-túladagolás miatti halálozások számának növekedésére mutatott rá. Kiderült, a hőmérséklet káros hatása már 24 fok felett jelentkezik.

New Yorkban egy év alatt átlagosan hét héten át van ilyen meleg. A kutatók arra hívták fel a figyelmet, a szociális munkásoknak ilyenkor fokozottan kell figyelniük a kábítószeresekre.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×