eur:
389.1
usd:
361.08
bux:
68665.01
2024. május 7. kedd Gizella

Több ezer dinoszaurusz-lábnyomra bukkantak Kínában

Több mint háromezer dinoszaurusz lábnyomra bukkantak paleontológusok Kelet-Kínában, egy olyan területen ahol már eddig is számtalan dinoszaurusz fosszília került elő.

A feltételezések szerint több mint 100 millió éves lábnyomokat egy három hónapon át tartó ásatás fedezték fel egy vízmosásban Santung tartományban, Csucseng városa közelében - jelentette a Hszinhua hírügynökség.

A lábnyomok 10-18 centiméter hosszúak, és legkevesebb hat különböző dinoszauruszé, köztük tirannoszauruszé, lehetnek. Érdekességük, hogy mindegyik ugyanabba az irányba néz - közölte Vang Haj-csün, a Kínai Tudományos Akadémia szakértője.

Ez utalhat vándorlásuk útvonalára, vagy arra, hogy hirtelen kellett menekülniük a növényevő állatoknak egy ragadozó támadása nyomán - magyarázta Vang.

Csucseng városát Kínában dinoszaurusz városnak is nevezik, mivel a térségben 30 különböző helyen találtak dinoszaurusz fosszíliákat. A térségben 1964 óta két nagy ásatás is folyik. Azt tervezik, hogy fosszíliaparkot hoznak létre e területen.

Címlapról ajánljuk
Nézőpont: a Tisza előzi a DK-t, a Momentum a tavasz nagy vesztese

Nézőpont: a Tisza előzi a DK-t, a Momentum a tavasz nagy vesztese

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásának eredményei szerint egy hónappal az európai parlamenti választás előtt a Fidesz–KDNP listája vezet 48 százalékkal, Magyar Péter pártja, a Tisza Párt a második 21 százalékkal, a DK–MSZP–Párbeszéd koalíció áll a harmadik helyen 12 százalékkal. Őket követi a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 7 százalékkal, a Mi Hazánk pedig 5 százalékon van, a tavasz vesztese a Momentum lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×