eur:
393.65
usd:
369.32
bux:
65754.11
2024. április 23. kedd Béla

Börtönbe küldenék azt, aki lavinát okoz

Börtönbüntetéssel sújtaná az olasz kormány azokat, akik halálos áldozatokat követelő hólavinákat okoznak, valamint ötezer eurós pénzbírságot róna ki a kijelölt pályákról letérő síelőkre és az időjárási előrejelzéseket figyelmen kívül hagyó kirándulókra - írta az olasz sajtó hétfőn.

Silvio Berlusconi kormánya a katasztrófavédelem javaslatára a szenátus elé terjesztette a katasztrófahelyzetek kezelésére vonatkozó kormányerejű rendelet módosítását, amely az említett büntetéseket tartalmazza. A módosítást a szenátusnak plenáris ülésen kell jóváhagynia.

A sajtóbeszámolókból nem derült ki, milyen súlyos börtönbüntetést rónának ki.

A múlt hét végén nyolc ember meghalt, mintegy tízen pedig megsérültek az olaszországi hegyekben a síelők és a meteorológiai előrejelzéseket semmibe vevő kirándulók óvatlansága miatt.

December végén a mentőalakulatok négy tagja vesztette életét, miközben felelőtlen kirándulók után kutattak az északi országrészben. Az eset után Guido Bertolaso, az olasz katasztrófavédelmi szervezet parancsnoka dühös kirohanást intézett az elővigyázatlan turisták ellen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Nagyon lassan gyógyulnak a költségvetés fájdalmas sebei

Nagyon lassan gyógyulnak a költségvetés fájdalmas sebei

Az év első három hónapjában az áfabevételek még mindig gyengén muzsikálnak, a kamatkiadások mindenre rátelepednek, a közösségi közlekedésre most kirívóan többet költ az állam, viszont a rezsivédelmi kiadások visszafogottabbak. Ezt lehet kiolvasni az államháztartás idei első negyedéves részletes folyamataiból, ami tulajdonképpen nem hozott nagy meglepetéseket, hiszen a magyar gazdaság tavalyi recesszióból történő kilábalása is lényegesen lassabb, mint korábban várták.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×