INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Börtönbe küldenék azt, aki lavinát okoz

InfoRádió / MTI
Börtönbüntetéssel sújtaná az olasz kormány azokat, akik halálos áldozatokat követelő hólavinákat okoznak, valamint ötezer eurós pénzbírságot róna ki a kijelölt pályákról letérő síelőkre és az időjárási előrejelzéseket figyelmen kívül hagyó kirándulókra - írta az olasz sajtó hétfőn.

Silvio Berlusconi kormánya a katasztrófavédelem javaslatára a szenátus elé terjesztette a katasztrófahelyzetek kezelésére vonatkozó kormányerejű rendelet módosítását, amely az említett büntetéseket tartalmazza. A módosítást a szenátusnak plenáris ülésen kell jóváhagynia.

A sajtóbeszámolókból nem derült ki, milyen súlyos börtönbüntetést rónának ki.

A múlt hét végén nyolc ember meghalt, mintegy tízen pedig megsérültek az olaszországi hegyekben a síelők és a meteorológiai előrejelzéseket semmibe vevő kirándulók óvatlansága miatt.

December végén a mentőalakulatok négy tagja vesztette életét, miközben felelőtlen kirándulók után kutattak az északi országrészben. Az eset után Guido Bertolaso, az olasz katasztrófavédelmi szervezet parancsnoka dühös kirohanást intézett az elővigyázatlan turisták ellen.

A címlapról ajánljuk