eur:
389.4
usd:
363.79
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Ítéletidő az Egyesült Államokban

Megszűnt ugyan a havazás az Egyesült Államok keleti partvidékén, de a korábban leesett hómennyiség miatt több mint százezer háztartás maradt áram nélkül Pennsylvania, New Jersey és Virginia szövetségi államban.

Washingtonban és környékén a hóréteg vastagsága helyenként elérte a 80 centimétert. Az utakat megnyitották ugyan, de a hatóságok figyelmeztették a lakosokat, hogy a nagy hidegben az autópályák továbbra is csúszósak és veszélyesek.

A Washington-Baltimore térség három fontos repülőtere közül kettő továbbra is gyakorlatilag zárva van a 30 órán át tartó hóesés után. A Washington-Baltimore nemzetközi repülőtéren vasárnap a járatok többségét törölték. A Washington melletti Dulles repülőtér csak korlátozott számban fogadott járatokat. A fővárosban leállt a buszközlekedés, a metró is csak a föld alatti szakaszokon közlekedik.

Washington térségében több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül, miután a nehéz, nedves hótömegek alatt fák dőltek a vezetékekre. Több ház teteje beomlott.

A napsütötte washingtoni utcákban többen közlekedtek gyalog, mint autóval a kihalt utcákon. Az elővárosi övezetekben volt, ahol 81 centiméternyi hó hullott, évtizedek óta ez volt a legnagyobb hóesés az Egyesült Államok fővárosában.

Pénteken a havazás miatt bezárták az iskolákat, és hosszú sorok kígyóztak az üzletekben, hogy bevásároljanak a vasárnap esti Super Bowl amerikaifutball-mérkőzés alkalmából rendezendő szokásos partira. Az áramszünet miatt azonban százezrek kényszerültek lemondani a közvetítésről.

Virginia és Maryland szövetségi államokban, valamint a fővárosban a hóesés miatt vészhelyzetet rendeltek el, ami lehetővé teszi akár a nemzeti gárda bevetését.

A meteorológusok előrejelzése szerint kedden vagy szerdán újabb hóvihar érkezése várható a keleti part középső vidékén, és tovább tart a csikorgó hideg.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×