eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Mi köze a pesszimizmusnak a rossz fogakhoz?

A pesszimisták hajlamosabbak elhanyagolni a szájhigiénét, több a szuvas foguk, mint az optimistáknak - derült ki egy új-zélandi kutatásból, amelynek során 1037 ember fogorvosi kartonját vizsgálták meg.

Az Otagói Egyetem kutatói megállapították, hogy a vizsgált emberek negyede minősül aggodalmasnak, a világot negatívan szemlélőnek, aki egyúttal a fogorvostól is fél - emiatt azután az utolsó utáni pillanatig halogatják a kezelést. Így nem csoda, hogy rosszabbak a fogaik, mint azokéi, akik nem félnek a fogorvostól.

A statisztikák szerint az ilyen pesszimista szemléletű embereknek 32 éves korukra átlagosan 22 rossz vagy hiányzó foguk van - kétszer több, mint a többieknek.

S mivel későn fordulnak orvoshoz, fájdalmasabb kezeléseken kell átesniük, mint az optimistáknak, így legközelebb még tovább várnak, mielőtt rászánnák magukat, hogy elmenjenek a rendelőbe. Ezzel pedig be is zárul a kör - figyelmeztetett a kutatást vezető Murray Thomson professzor.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×